ΟΛΠ: Δώρο από την Cosco Shipping στο Ναυτικό Μουσείου Χίου

 

Ένα εξαίρετο αντίγραφο πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, πρόσφερε η Cosco Shipping στο Ναυτικό Μουσείο Χίου.

Το δώρο παρέδωσε στο Ναυτικό Μουσείο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο νησί, ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., Yu Zenggang, σε συνέχεια πρωτοβουλίας, την οποία είχε αναλάβει η πρώην πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue.

Ο πρόεδρος, Yu Zenggang, περιηγήθηκε και ξεναγήθηκε στο Ναυτικό Μουσείου από τον πρόεδρο, Κώστα Λω.

Εν συνεχεία απηύθυνε χαιρετισμό, όπου επισήμανε τη σπουδαία ναυτική παράδοση, ιστορία και κληρονομιά της Χίου, αλλά και την προφανή μεγάλη συμβολή του νησιού μέχρι και σήμερα στον τομέα της ναυτιλίας στην Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Τόνισε δε ότι η Ελλάδα και η Κίνα είναι διαχρονικά πρωτοπόρες και γνωρίζουν σε βάθος τα ναυτικά θέματα και για αυτό οφείλουν μαζί να οδηγούν τις εξελίξεις για το μέλλον της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις και την αναβάθμιση του λιμένα Πειραιώς από την Cosco Shipping και την ΟΛΠ Α.Ε., λέγοντας πως «ο ΟΛΠ και η Cosco Shipping κάνουμε σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια στο λιμάνι του Πειραιά. Έχουμε αναπτύξει άριστη συνεργασία και στενές σχέσεις με την Ελλάδα, έχουμε ήδη υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και συνεχίζουμε τη δυναμική μας επενδυτική πορεία, με στόχο ο λιμένας να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης και παγκοσμίως. Στο λιμάνι του Πειραιά παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κρουαζιέρας, ακτοπλοΐας, πλέον βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη στη διακίνηση επιβατών και εξυπηρέτησης φορτίων».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.