Ομόφωνο «όχι» από το δημοτικό συμβούλιο στη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών

Ομόφωνα κατά της κατασκευής στη Χίο της νέας κλειστής δομής 5.000+ατόμων, όπως εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση, τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου στην έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για το μεταναστευτικό την Παρασκευή το απόγευμα.

Με ψήφισμά του, δε, που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία εμμένει σε πρόσφατη απόφασή του για μία δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση με ευθύνη της κυβέρνησης και δύναμη 500 ατόμων, με καμία μόνιμη παραμονή στο νησί.

Ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στην εισήγησή του εξέφρασε την θέση του  υπέρ μιας νέας δομής,  αλλά μόνο 500 ατόμων και όχι 5.000.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε: «Πριν λίγο καιρό έγινε συζήτηση για το μεταναστευτικό η οποία περιελάμβανε και το θέμα μίας νέας δομής, με συγκεκριμένη χωρητικότητα. Καταλήξαμε ότι θα κλείσει η ΒΙ.ΑΛ. και θα έχουμε μόνο μία δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση με αριθμό 500 άτομα. Αυτός ο αριθμός ήταν το 1% του πληθυσμού με βάση και την εξαγγελία της κυβέρνησης. Είναι μία απόφαση σεβαστή και πρώτος που θα τη σεβαστεί είναι ο Δήμαρχος που πρέπει να την εκτελέσει».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.