ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες – Ποιοι δικαιούνται τα 1.000 ευρώ

Αυτή τη στιγμή αιτήσεις έχουν γίνει και εγκρίνονται όλες από 1.500 τριτεκνες και 500 πολύτεκνες. Συνολικά λοιπόν θα πληρωθούν 2.000 ωφελούμενες από σύνολο 5.000 ωφελούμενες που απευθυνόταν ο ΟΠΕΚΑ. Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν να υπάρξει νέα προκήρυξη για τις υπόλοιπες 3.000 ωφελούμενες.

Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ – ΟΓΑ και το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες οι οποίες:

– Είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2018) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
– Έχουν κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων, οι μεν τρίτεκνες μητέρες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες μητέρες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί κλήρωση όμως όπως προαναφέραμε επειδή ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος από τις προσφερόμενες θα δοθεί σε όλες τις ασφαλισμένες που έχουν καταθέσει αίτηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.