Ορισμός εκπροσώπων της Ε.Ι.Ε.Τ. στην Επιτροπή για την τήρηση των αρχών της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στην Επιτροπή του άρθρου 25 του ν.5005/2022(Α’236) για την τήρηση των αρχών της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας», την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Αντώνιος Μουντάκης ως τακτικό μέλος και ο Ταμίας του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Άγγελος Βασίλαινας ως αναπληρωματικό μέλος.

 

Η Επιτροπή αποτελείται από εννέα (9) μέλη, με τα αναπληρωματικά τους, ως εξής: α) έναν εκπρόσωπο του κοινωφελούς Ιδρύματος «Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση», ως Πρόεδρο, β) ένα μέλος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) ελληνικού Α.Ε.Ι. με γνωστικό αντικείμενο τη δημοσιογραφία, την επικοινωνία ή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το οποίο ορίζεται από το εκάστοτε τμήμα του Α.Ε.Ι. ως Αντιπρόεδρο, γ) έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), δ) έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ – Θ) ή της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ.), ε) έναν (1) εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), στ) έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ.), ζ) ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), η) έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.) και θ) έναν εκπρόσωπο του Περιφερειακού Τύπου.

Η πρώτη Ένωση Περιφερειακού Τύπου που θα έχει εκπροσώπους στην Επιτροπή είναι η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.).

Η θητεία των εκπροσώπων της Ε.Ι.Ε.Τ. θα είναι διετής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.