Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κος Π. Μπουγδάνος για τον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα τις Σφαγές της Χίου(Βίντεο όλη η εκδήλωση των βραβεύσεων)

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη δράση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Χίου. Με αίσθημα συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού εικαστικής και κινηματογραφικής αφήγησης, εμπνευσμένος από τις Σφαγές της Χίου του 1822 που διεξήχθη εν μέσω lockdown λόγω COVID – 19. Με 160 συμμετέχοντες μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου τίμησαν τη Μνήμη των Σφαγών της Χίου του 1822 με τις αισθαντικές τους εργασίες.
Στα πλαίσια της Τελετής τα έργα των παιδιών “μίλησαν” με τις φωνές των Θυμάτων των Σφαγών της Χίου του 1822, εμπνεόμενοι από συγκεκριμένες προφορικές μαρτυρίες του τότε και του τώρα. Με τον τρόπο αυτό η μνήμη και η γνώση μεταλαμπαδεύεται στις νεότερες γενιές, δίνοντας το κίνητρο στα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις που αφορούν τόσο την ιστορία του τόπου μας όσο και την κοινωνία μας.
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μ Α Ρ Κ Ο που από την αρχή των εκδηλώσεων στη Μνήμη των Θυμάτων των Σφαγών στέκεται ενεργός και πολύτιμος με κάθε δυνατό τρόπο κοντά μας, στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και ιδιαίτερα στην κα Στέλλα Τσιροπινά και σε ολόκληρη την Εκπαιδευτική Κοινότητα, στους μαθητές/τριες του τόπου μας – η ελπίδα μας για το αύριο, στους γονείς που στήριξαν και στηρίζουν τα νιάτα μας, στην κριτική επιτροπή που διέθεσε γνώση και χρόνο για την επιλογή των νικητών – νικητριών, στα ΜΜΕ που φρόντισαν για την προβολή της δράσης & της εκδήλωσης αλλά και την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, στον Δ/ντή του 1ου Γυμνασίου Χίου, κ. Δημήτρη Βρούζο για τη φιλοξενία του αύλειου χώρου, στους εργαζόμενους της Π.Ε. Χίου – οι αφανείς ήρωες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την υλοποίηση των δράσεων καθώς και όλους τους συμπολίτες μας που πλαισίωσαν, παρακολούθησαν και υποστήριξαν τη βιωματική δράση.
Με θερμές ευχαριστίες
Παντελής Γ. Μπουγδάνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.