Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος & η ‘φιέστα’ στο Τούρκικο Σπίτι. Γράφει ο Ηρακλής Κακαβάνης.

 

Στα «κάγκελα» δημοσιογράφοι και πολιτικοί σε Ελλάδα και Κύπρο για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου σε εγκαίνια του τουρκικού σπιτιού στη Νέα Υόρκη δίπλα στον  Ερντογάν και τον κατοχικό Τατάρ.

Δεν άκουσε, λένε, τις «συμβουλές» Ελλάδας και Κύπρου να μη παραστεί γιατί θα στείλει λάθος μηνύματα. Η δε κυβέρνηση δηλώνει δυσαρεστημένη…

Δεν λένε όμως, ή δε θέλουν να παραδεχτούν, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής «ακούει» πρώτα απ’ όλους τα κέντρα εξουσίας των Η.Π.Α και τις δικές τους προτεραιότητες υλοποιεί.

Και όχι μόνο η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αλλά και το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ενταγμένο στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς των Αμερικάνων (βλ. Ουκρανία κλπ).

(Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και τον εκπροσωπεί στις ΗΠΑ ως έξαρχος).

Να είναι τυχαίο που οι Αμερικανοί «στέλνουν» τον Ελπιδοφόρο σε μια τέτοια εκδήλωση τη στιγμή που έχουν τα δικά τους σχέδια για Αιγαίο και Κύπρο; Η δε Τουρκία είναι πολύτιμος στρατηγικός τους εταίρος…

Με τις πλάτες των ισχυρών συμμάχων η επιθετικότητα, οι προκλήσεις της, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

(Φωτογραφία: διαδίκτυο).

Ηρακλής Κακαβάνης.

Δημοσιογράφος- συγγραφέας-εκδότης περιοδικού Ατέχνως.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.