Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου κ. Αθανάσιος Μισσός φιλοξενούμενος του Κώστα Κυδώνη στην εκπομπή “Καλημέρα με τον Αντ1 Αιγαίου”

 

Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου κ. Αθανάσιος Μισσός ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Καλημέρα με τον Αντ1 Αιγαίου” και μετά από σχετικές ερωτήσεις του Κώστα Κυδώνη είπε τα παρακάτω.

«Είναι μυστηριώδης η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε τί κρύβει αυτή η επίσκεψη. Βέβαια είμαστε φιλόξενος λαός και λέμε καλώς ήρθε και  καλώς να φύγει. Αρχηγός Κράτους είναι, αλλά για μένα σαν Ιερέας, και μιλώ προσωπικά, δεν παύει να είναι ένας αιρετικός.

Ό,τι και να λένε για τα πρωτεία πρέπει να ξέρουμε ότι τα Πρωτεία τα έχει ο Τριαδικός Θεός μας. Ο Χριστός μας είναι το Α και το Ω. Τώρα… ο κοινός θνητός αν λέγει ότι έχει το αλάθητο ή το πρωτείο, αυτοί τα λένε αυτοί τ΄ ακούνε. Για τον νοήμονα άνθρωπο και για αυτόν που γνωρίζει πέντε πράγματα… όταν τα ακούει αυτά γελάει.

Όλες οι ακρότητες είναι καταδικαστέες.

Οι αλληλοασπασμοί και οι εναγκαλισμοί και οι εωσφορικές συγνώμες είναι…, αλλά ας περιμένουμε να μάθουμε τί μας κρύβει αυτή η επίσκεψη, αν το μάθουμε ποτέ.

Για το θέμα του κορωνοϊού παρακολουθώ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μιλάω με τον γιατρό μου. Είμαι υπέρ των εμβολιασμών και έχω εμβολιαστεί πλήρως.

Το θέμα το συζήτησα και με τον Πνευματικό μου. Είμαι κι εγώ Πνευματικός αλλά έχω κι εγώ Πνευματικό, ο οποίος αρχικά ήταν κατά του εμβολίου. Του είπα λοιπόν: « …ξέρετε γέροντα δεν θα ζητήσω την γνώμη σας στο συγκεκριμένο θέμα γιατί ναι μεν είστε πολύ καλός Πνευματικός, ένας πολύ καλός θεολόγος για τους κανόνες της Εκκλησίας και ένας πολύ καλός άνθρωπος αλλά δεν είστε επιστήμων για αυτό το θέμα ούτε και πανεπιστήμων ούτε και γιατρός. Γι΄ αυτό θα ακολουθήσω τις συμβουλές των ειδικών.»

Αυτή η πανδημία μοιάζει με άλλες επιδημίες από παλαιότερα χρόνια. Διαβάζω για τέτοιες επιδημίες από τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια κατά τις οποίες έφευγαν από τις πόλεις και πήγαιναν στα χωριά.

Έτσι και τώρα πρέπει να ακούμε τους γιατρούς, να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα.

Αν και είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας Ιερωμένος που αναξίως φέρω το ράσο, εύχομαι για τα Χριστούγγενα που σε λίγο έρχονται, να γεννηθεί μέσα μας η πραγματική μετάνοια και η Πίστη, γιατί από τις αμαρτίες μας συμβαίνουν όλα αυτά… Πρέπει να μετανοήσουμε ειλικρινά, να γεννηθεί μέσα μας το Φως και η Ελπίδα. Να μην είναι αυτά τα Χριστούγεννα καταναλωτικά μόνο, αλλά να είναι και πνευματικά.

Η πορεία μας σε αυτή την ζωή είναι γνωστή.

Ας το θυμόμαστε αυτό κάπου κάπου και να μην ξεφεύγουμε. Δεν είμαστε αιωνίως σε αυτή την ζωή. Πρέπει να υπάρχει φόβος Θεού, να συγχωρούμε, να μην υποκρινόμαστε και να έχουμε έξωθεν μια καλή μαρτυρία ώστε να μας επαινούν και να μας χειροκροτούν και έσωθεν να είμαστε άνθρωποι βρώμικοι…

Έτσι μόνο πρέπει να δεχθούμε και να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα-Του Χριστού την Γέννηση- καθώς και τα Άγια Θεοφάνεια, και με το καλό, το ευλογημένο και Άγιο Δωδεκαήμερο.»

 

Όλα τα κακά που βλέπουμε στην εποχή μας, δηλαδή σεισμοί, λιμοί, ακραία καιρικά φαινόμενα κτλ. είναι προμηνύματα από τον Θεό για να συνετιστούμε. Είμαστε όμως στην κατηφόρα. Ό,τι συμβαίνει είναι ακραίο παγκοσμίως. Ο άνθρωπος εκδικείται τον ίδιο του τον εαυτό.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.