Ο Δήμαρχος Οινουσσών κος Γεώργιος Δανιήλ στον Ρ/Σ Αντ1 Αιγαίου

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

Ο Δήμαρχος Οινουσσών κος Γεώργιος Δανιήλ ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Καλημέρα με τον Αντ1 Αιγαίου” και μετά από σχετικές ερωτήσεις του Κώστα Κυδώνη δήλωσε, για τα θέματα που απασχολούν τα γειτονικά μας νησιά, τα παρακάτω.

 

Για το πρόγραμμα ανακύκλωσης

« Χρηματοδοτείται η πρότασή μας για την ανακύκλωση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020 προϋπολογισμού περίπου 480 χιλιάδων ευρώ. Ο περιφερειάρχης κος Κ. Μουτζούρης έχει ήδη υπογράψει την απόφαση και με αυτήν θα δημιουργήσουμε «γωνιές ανακύκλωσης» με κάδους που θα τοποθετηθούν στον οικισμό αλλά και εκτός αυτού, θα αγοραστεί εξοπλισμός συμπίεσης και μεταφοράς των υλικών, ένα νέο απορριμματοφόρο, κομποστοποιητές που θα δοθούν στα νοικοκυριά για την συλλογή βιοαποβλήτων και θα δημιουργηθεί ένας χώρος, στον υπάρχοντα σταθμό μεταφόρτωσης, για την κομποστοποίηση.

Η ανακύκλωση φέρνει έσοδα τα οποία θα δώσουμε πίσω στον δημότη μόλις αρχίσει και δουλεύει το σύστημα , μέσω της μείωσης των τελών.

Θεωρώ ότι η ανακύκλωση θα είναι πλήρως λειτουργική το αργότερο στα μέσα του καλοκαιριού. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω την ΔΙΑΝΟΧ η οποία επιζητεί την συνεργασία μαζί μας και η οποία θα δεχθεί τα υλικά μας προς περαιτέρω επεξεργασία.»

 

Για την Πολιτική Προστασία

«Μέγιστη προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής υπήρξε η Πολιτική Προστασία. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε και εκπαιδεύσαμε τα άτομα που απαρτίζουν την εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας, προμηθευτήκαμε εκσκαφέα, νέο πυροσβεστικό όχημα και αναβαθμίσαμε το παλαιό ενώ θα μετατρέψουμε δυο κοντέινερ σε πυροσβεστικό σταθμό.

 

Για το Λιμάνι και τις υποδομές υδροπλάνων

«Οι Οινούσσες δεν έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση απευθείας με την υπόλοιπη Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου. Αυτή γίνεται μόνο μέσω Χίου, λόγω των ρηγματώσεων στο εξωτερικό κρηπίδωμα.

Όμως προχωράει η μελέτη που έχει αναλάβει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, έχει βρεθεί χρηματοδότηση και ευελπιστώ μέχρι το Πάσχα να μπορούμε ξανά να δεχθούμε μεγάλα πλοία.

Όσον αφορά τα υδροπλάνα, η μελέτη έχει προχωρήσει, ο φάκελος είναι πλήρης, άρα οι εγκρίσεις είναι δεδομένες, και τώρα πλέον περιμένουμε τον επενδυτή να δημιουργήσει τις πλωτές εξέδρες και τους χώρους ελέγχου και επιβίβασης επιβατών.

Θεωρώ ότι το καλοκαίρι θα έχει μπει σε λειτουργία το δίκτυο των υδροπλάνων.»

 

Για το θέμα του ΑΟΤΑ

« Ο ΑΟΤΑ είναι μονόδρομος για εμάς όπως και για τα Ψαρά, όπως δήλωσε και ο Δήμαρχός τους. Εμείς σαν μικροί Δήμοι δεν έχουμε δική μας Τεχνική Υπηρεσία. Αναγκαζόμαστε και χρησιμοποιούμε εναλλακτικούς τρόπους για να τρέξουμε τα έργα μας και εδώ πρέπει να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου και τα στελέχη της για την βοήθεια που μάς έχουν δώσει μέχρι τώρα. Όμως υπάρχουν προγράμματα που λήγουν, χρηματοδοτήσεις που κινδυνεύουν και ενώ σε λίγο θα μπούμε σε μια δίνη χρηματοδοτήσεων δεν έχουμε τα τους ανάλογους φορείς υλοποίησης.

Για την δημιουργία του ΑΟΤΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Οινουσσών ψήφισε ομόφωνα θετικά. Τον Αιγνουσιώτη δεν τον ενδιαφέρουν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά το έργο που θα παραχθεί.

Να φανταστείτε πήραμε απόφαση για την προμήθεια παιδικών χαρών προϋπολογισμού 120 χιλιάδων ευρώ και αναγκάστηκα να ζητήσω συνεργασία από το «Δίκτυο πόλεων για την Ανάπτυξη» το οποίο έχει πάνω από εκατό μέλη και τελικά μπήκαν και οι Οινούσσες στην ουρά, να περιμένουν.»

Τέλος ο κος Δανιήλ είπε ότι αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται ο πλήρης εμβολιασμός όλων των κατοίκων και με την 3η δόση( εκτός 5-6 αλλεργικών) και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν όλοι μαζί στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων με πολλές εκπλήξεις κυρίως για τα μικρά παιδιά.»

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.