Ο Δήμος Χίου συμμετέχει 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Χίου συμμετέχει στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 στο νησί μας. Φέτος, πυρήνας έμπνευσης της όλης δράσης είναι η Παλιγγενεσία του Έθνους μας με έμφαση στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ειδικότερα, μέσα από την παρουσίαση και τη χαρτογράφηση των πολιτιστικών μονοπατιών από εννέα ελληνικές πόλεις και επίκεντρο την Ελευθερία του χθες και του σήμερα θα αναδειχθούν οι σύγχρονες απαιτήσεις για δικαιώματα και ελευθερίες που απευθύνονται σε όλες τις ειδικές ανάγκες των σύγχρονων πολιτών. Σταθμός αυτής της ιστορικής περιήγησης είναι και η Χίος.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Δημαρχείου Χίου θα αξιοποιηθούν και τα ψηφιακά μέσα για την πανελλαδική συμμετοχή των ενδιαφερομένων στις συναντήσεις και τις συζητήσεις που θα αφορούν την Επαγγελματική Αποκατάσταση ΑμΕΑ και Ατόμων με Λιγότερες Ευκαιρίες. Σε αυτό το πλαίσιο θα αναδειχθούν τα βασικά θέματα που απασχολούν τα ΑμΕΑ καθώς και οι πρωτοβουλίες του Δήμου μας για την υποστήριξη τους. Πυξίδα όλων αυτών αποτελεί το όραμα του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για έναν Δήμο ανοιχτό σε όλους τους πολίτες που θα μπορεί να αφουγκράζεται τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.