Ο Καρδαμυλίτης Τσάκος βραύβευσε τον Βρονταδούση Παληό

Τα παρών έδωσαν πολλοί πλοιοκτήτες – Η φιλική «κόντρα» μεταξύ των Καρδαμύλων και του Βροντάδου

Με Capital Link Greek Shipping Leadership Award βράβευσε ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος τον επί 50 χρόνια φίλο του, Συμεών Παληό σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου της Capital Link.

καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, είπε χαρακτηριστικά ότι το να «περιγράψει» σε ένα ναυτιλιακό κοινό τον βίο του Συμεών Παληού είναι «σαν να εκόμιζα γλαύκα εις Αθήνας ή μαστίχα και μανταρίνια στη Χίο».

Όπως υπογράμμισε ο καπετάνιος οι ρίζες του Συμεών Παληού βρίσκονται στο νησί των νησιών, τη Χίο, και πιο συγκεκριμένα στον Βροντάδο αλλά και στους γονείς του που ασχολούνταν με τη ναυτιλία εκείνη την εποχή. «Φυσικό επακόλουθο ήταν ο Σίμος να ακολουθήσει καριέρα στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Τον χαρακτήρισε ως άνθρωπο με ψυχή και λεπτή αίσθηση του χιούμορ. Αφού σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία ναυπηγός, ο Συμεών Παληός το 1971 ίδρυσε την εταιρεία Diana Shipping Agencies, ενώ από το 2005 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εταιρεία του ομίλου Diana Shipping Inc. Το 2010 ακολούθησε η εισαγωγή στη Wall Street μιας ακόμα εταιρείας του ομίλου της Performance Shipping η οποία διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια στόλο που απαρτίζεται αποκλειστικά από δεξαμενόπλοια.

Ο καπετάν Παναγιώτης αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά του Σ.Παληού και στάθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε στην ίδρυση, το 2004, του Ιδρύματος Φίλων Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών: «Ένας Σύλλογος, τον οποίο υποστηρίξαμε μαζί για πολλά χρόνια και του οποίου, από το 2015, προεδρεύει με απέραντη περηφάνια, πάθος και απόλυτη αποφασιστικότητα να τον δει να ανθίζει» συμπλήρωσε ο καπετάνιος και προσέθεσε:

«Θα θυμάμαι πάντα και την αγωνία του για το νησί μας, τη Χίο, όταν το έκαψαν οι καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2012 και τη συνεισφορά του στο Διεθνές Συνέδριο «Η ανταπόκριση στις πυρκαγιές» που συγκλήθηκε με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιφανών ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων».

Κλείνοντας την ομιλία του ο καπετάν Καρδαμυλίτης Παναγιώτης Τσάκος είπε με χιούμορ προς εκ του Βροντάδος ορμώμενο βραβευθέντα: «Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι η βράβευση του Σίμου Παληού είναι περισσότερο από άξια. Τι κρίμα που δεν είναι Καρδαμυλίτης. Θερμά συγχαρητήρια Σίμο. Είσαι λεβέντης!».

Από την πλευρά του παίρνοντας τον λόγο ο Συμεών Παληός απάντησε με χιούμορ στον καπετάνιο: «Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αποδεικνύουν ότι μετά από τόσα χρόνια καταφέραμε να απαλείψουμε τις διαφορές μεταξύ ενός μικρού χωριού, τα Καρδάμυλα, και της Μητρόπολης του Βροντάδος»!

Ο Συμεών Παληός αναφέρθηκε στις αξίες που τον καθοδηγούν όλα αυτά τα χρόνια, όπως η Πειθαρχία, η Διαφάνεια και η Καθαρότητα της σκέψης. «Από τα πρώτα μου βήματα φρόντισα να συνεργατών και καλούς και έμπιστους συνεργάτες και εργαζόμενους οι οποίοι αφοσιώθηκαν στην δουλειά και στις επιτυχία της».

Αναφέρθηκε στην συνεχή ανησυχία που έχει για αναζήτηση νέων ιδεών για την ανάπτυξη των εταιρειών του Ομίλου και στη συνέχεια μίλησε για την …τύχη: «Πιστεύω ακράδαντα ότι η τύχη διαδραματίζει τεράστιο ρόλο για να πετύχεις στην ναυτιλία αλλά και σε κάθε άλλη βιομηχανία» και συνέχισε: «Όμως όταν τα πράγματα δεν έρχονται βολικά και όπως τα έχεις προγραμματίσει τότε μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες όταν έχεις μία καλά οργανωμένη ομάδα διαχείρισης και να έχεις χαράξει στρατηγική που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τις παγίδες.»

Το παρών στην εκδήλωση από την πλευρά του εφοπλισμού έδωσαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Τσάκος, η Σεμίραμις Παληού, ο τέως πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρος Βενιάμης ο Πέτρος Παππάς, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Πάρης Δράγνης, ο Γιάννης Δράγνης, ο Χάρης Βαφειάς, ο Πάνος Λασκαρίδης, ο Γιάννης Ξυλάς, η Ιωάννα Προκοπίου, ο Λέων Πατίτσας, οι Νίκος και Γιώργος Τσαβλίρης, ο Γιώργος Γουρδομιχάλης, ο Γιώργος Αλεξανδράτος, ο Χαράλαμπος Σημαντώνης, η Ειρήνη Νταιφά.

ΠΗΓΗ https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/nautilia/ton-simeon-palio-vravefse-o-kapetan-panagiotis-tsakos-me-to-capital-link-greek-shipping-leadership-award-pics/

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.