Ο κος Κάρμαντζης ψάχνει, ξανά, κάποιον άλλο να φταίει.

 

Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του κου Δημάρχου.

Ο κος Κάρμαντζης παρέλαβε την πρώτη Σεπτεμβρίου 2019, τον πρώτο σε συμβασιοποιήσεις του ΕΣΠΑ Δήμο στο Βόρειο Αιγαίο. Έργα δηλαδή που εκτελούνται.

Τα πρώτα αποτελέσματα της ανεπάρκειας του κου Κάρμαντζη σε σοβαρά έργα που έχει ανάγκη το νησί μας χρειάστηκαν λιγότερο από δύο μήνες για να φανούν, και πολύ φοβόμαστε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Η απόρριψη της αντιπλημμυρικής προστασίας του Καλοπλύτη είναι ενδεικτική. Το έργο απορρίπτεται από την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, προς το παρόν, διότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου δεν έχει εκφραστεί ακόμη για αυτό, ούτε αρνητικά, ούτε θετικά.

Τίποτα το καινοφανές σε μια διαδικασία ένταξης. Χωρίς πανικό, όπως πάντα, χρειάζεται δουλειά από όλους, σε πολλαπλά επίπεδα για να πετύχουμε αυτά που χρειάζεται το νησί μας. Για να πετύχεις την χρηματοδότηση ενός έργου πρέπει τακτικά να ενεργοποιείς τα εμπλεκόμενα μέρη.Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν χτίζεται σε μια μέρα.

Το ίδιο ισχύει και για τα LED, έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έτοιμο να δημοπρατηθεί με την ολοκλήρωση της τροποποίησης της μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία.

Καλούμε τον κο Δήμαρχο να φέρει και τα δύο θέματα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για μια συζήτηση με ουσία και πραγματικό αποτέλεσμα για τη ζωή των Δημοτών. Δεν είναι θέματα για αντεγκλήσεις, αλλά για καθαρή συνεργασία.

Ασφαλώς τα όσα λέει στη συνέντευξη του για ψέματα που ειπώθηκαν σε πρωινή εκπομπή, δεν μας αγγίζουν. Ας ακούσει προσεκτικά τι ειπώθηκε από τον Μανώλη Βουρνού στην εκπομπή.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, του κου Κάρμαντζη του έφταιγε ότι δεν ήταν Νομάρχης. Παλαιότερα του έφταιγε κάτι άλλο. Τώρα που είναι Δήμαρχος τι του φταίει; Ο Μάο τσε Τούνγκ;

Χίος, 1 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.