Ο Μικρός Λογιστής και η βαριά Κερδοσκοπική Βιομηχανία

——–‐———————————————————-
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 (Λαθρομεταναστευτικό)
Όπως φαίνεται στην ημερομηνία ήταν 21 Νοεμβρίου 2016 όταν είχα δημοσιεύσει με τον αναφερόμενο τίτλο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Χίο σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό.
Οι φίλες και οι φίλοι μου γνωρίζουν ότι έχω μεγάλη αδυναμία, το να διατηρώ ακόμη και το παραμικρό στοιχείο και όταν έχει ιδιαίτερη αξία κάνω πλαστικοποίηση.
Γιατί κάνω αυτόν τον πρόλογο; Διότι τον Ιούνιο του 2011 ήθελε η Ιουλία να πάμε στην Σμύρνη και τις αλησμόνητες πατρίδες.
Γι’ αυτό αναγκάστηκα και ν’αλλάξω ταυτότητα που την είχα από 13/1/1973 και γράφει πάνω ” Βασίλειον της Ελλάδος”, Χριστιανός Ορθόδοξος και το βασικότερο επάγγελμα “Λογιστής”, στοιχεία που έχουν εξαφανιστεί από τις σημερινές ευρωπαϊκές ταυτότητες.
Φυσικά έβγαλα έγχρωμη φωτοτυπία και την πλαστικοποίησα και την έχω στο αρχείο μου σαν αρχαιολογικό ιστορικό στοιχείο:
“Επάγγελμα- Λογιστής ” και τι δεν μου θυμίζει, ήταν το πρώτο μου επίσημο επάγγελμα από 16 χρονών που ξεκίνησα την καριέρα της ζωής μου με πληθώρα εν συνεχεία και άλλων επαγγελμάτων που έχουν καταγραφεί στα βιβλία μου.
Από 10 Ιουνίου 2015 παρακολουθώ το κάθε τι που συμβαίνει με το μεταναστευτικό και έχω γράψει και δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο και διαδικτυακά το πρώτο μου άρθρο σχετικά και μέχρις σήμερα ακολούθησαν πάμπολλα. Στην κυριολεξία έχω αηδιάσει με την επικρατούσα κατάσταση Διότι έχω καταλάβει εδώ και πάρα πολύ καιρό τα τεράστια παιχνίδια που παίζονται στην διεθνή σκακιέρα.
Καθημερινά περπατώ στους δρόμους της Χίου στις πλατείες, στις παραλίες και βλέπω, ακούω και αφουγκράζομαι τα τεκταινόμενα γύρω απ’ αυτήν την βαριά “κερδοσκοπική βιομηχανία”, έτσι πλέον χαρακτηρίζω μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες των υπουργών μετανάστευσης για τα (30) τριάντα εκατομμύρια ευρώ πού πρόκειται να ξοδευτούν για να φτιάξουν νέο κέντρο φιλοξενίας στον σκουπιδότοπο (ΧΑΔΑ).
Και σαν μικρός λογιστάκος μου μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά και αναρωτιέμαι και αρχίζω να θέτω τα ακόλουθα ερωτήματα και προκαλώ και προσκαλώ κάθε αρμόδιο εάν έχει τόλμη ν’ απαντήσει!
1) Πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί στην ΒΙΑΛ; Και από ποιού τις τσέπες;
Ήταν δωρεές από πετρελαϊκές εταιρείες και υλοποιήθηκαν από τον στρατό;
2) Πόσους πρόσφυγες μετανάστες, λαθρομετανάστες ευρίσκονται στο νησί;
Γιατί για κάθε κεφάλι καταβάλλονται ανάλογα κονδύλια.
Και είναι άλλο 4.500 κεφάλια και άλλο τα 2.100 ή και λιγότερα.
3) Γιατί η τροφοδοσία έρχεται εκτός Χίου και είναι για πέταμα στον κάδο απορριμμάτων διότι δεν τρώγονται.
4) Γιατί με τα (30) εκατομμύρια που θέλουν να δαπανήσουν στον σκουπιδότοπο για να φτιάξουν νέο κέντρο φιλοξενίας δεν αγοράζουν σε πολλά σημεία της Ελλάδος τουλάχιστον 30 πολυκατοικίες να σπιτώσουν τις οικογένειες με παιδιά των προσφύγων;
Οι λαθρομετανάστες και παραβατικοί να σταλούν πίσω από εκεί πού μας ήρθαν.
Είναι μαχαιροβγάλτες και εγκληματίες και παρενοχλούν ακόμη και τις ντόπιες γυναίκες.
5) Οι αρμόδιοι που προτείνουν και θέλουν τον σκουπιδότοπο για νέο κέντρο φιλοξενίας, θα πήγαιναν έστω και για μία μέρα τα παιδιά τους και την οικογένειά τους να μείνουν πάνω σ’ αυτό το ηφαίστειο που το υπέδαφος βράζει από τις ζυμώσεις των χιλιάδων τόνων σκουπιδιών;
6) Πόσο μισθό λαμβάνουν οι εκατοντάδες υπάλληλοι που κυκλοφορούν σαν γορίλες με πολυτελέστατα αυτοκίνητα και διαμένουν σε ακριβά διαμερίσματα και σε ξενοδοχεία Μ.Κ.Ο…. FRONTEX και τόσες άλλες που δεν γνωρίζουμε από πού κρατά η σκούφια τους και μας κάνουν τα αφεντικά στον τόπο μας ; ενώ οι Χιώτες πού έχουν προσλάβει παίρνουν μόνο 400 ευρώ και καθαρά δεν τους μένουν ούτε 300 ευρώ;
Έχουν πρήξει και έχουν σκάσει στην κυριολεξία τις τοπικές μας ένστολες διοικήσεις που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις.
7) Σε ποια παράγραφο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας γράφει ότι οπωσδήποτε πρέπει οι μετανάστες να παραμένουν μόνιμα πάνω στα νησιά και να μην διασκορπίζονται σ’ όλη την χώρα; Ίσως για να είναι εγκλωβισμένοι και να μην μπορούν να διαφύγουν στην Ευρώπη;
Και καταλήγω με τους λογιστικούς συλλογισμούς μου, που η μεγάλη μου φαντασία και το μυαλό μου επεξεργάζονται, μήπως πράγματι η ιστορία αυτή του λαθρομεταναστευτικού την ονομάζω έτσι πλέον, γιατί οι 8 στους 10 μετανάστες δεν είναι Σύριοι ούτε από εμπόλεμη ζώνη ,αλλά από άλλα έθνη και κράτη της Αφρικής και της Ανατολίας, είναι μια “βαριά κερδοσκοπική βιομηχανία ” που παίζει ταμπούρλο στις πλάτες των κατατρεγμένων ψυχών ,παιδιών, γυναικών κλπ αλλά και του ντόπιου πληθυσμού μας!
ΟΥΤΕ χαζοί είμαστε, ΟΥΤΕ πλέον τρώμε Κουτόχορτο! Καλά ξεμπερδέματα!
Ο ” Λογιστάκος ” Λευτέρης Πυκνής ώρα 04.30 της 21 Νοεμβρίου 2016
Αυτά αγαπητοί μου φίλοι έγραφα τότε έως και σήμερα πολλές φορές και δεν πιστεύω ότι έχει αλλάξει κάτι διαφορετικό.
Το κείμενο το δημοσιεύω γι’ αυτούς όλους τους ακροαριστερόστροφης κουλτούρας και νομενκλατούρας συνδικαλιστές και κομματικά εξαφτέρυγα που πολλές φορές με χαρακτηρίζουν ξενοφοβικό Ρατσιστή και φασίστα! Όποιος έχει μάτια βλέπει και τους προκαλώ όλους αυτούς να πάρουν στα σπίτια τους και να φιλοξενήσουν μερικούς από την μαύρη μαυρίλα νταγκλαράδες που κυκλοφορούν με τσαμπουκά μέσα στους δρόμους και τις πλατείες σε πόλεις και χωριά! Θα καλοπεράσουν!
Καλό Σαββατοκύριακο με Υγεία και Χαρά και Αισιοδοξία!
Χίος 6 Φεβρουαρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.