Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ

Γράφει ο Κώστας Γραμματικόπουλος

Αγαπητοί φίλοι, η επίδραση των Μ.Μ.Ε. στην ελληνική κοινωνία και κυρίως των ιδιωτικών καναλιών από το 1989 και μετά, υπήρξε καταστροφική.
Και ήταν καταστροφική για πολλούς λόγους, αλλά θα αναφέρουμε τους δύο, κατά την γνώμη μου , σημαντικότερους.

Ο πρώτος είναι για λόγους αισθητικής. Ξέρετε, ότι υπάρχουν ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα που δεν έχουν ,σε αυτά τα τριάντα χρόνια λειτουργίας τους, μεταδώσει ούτε πέντε λεπτά ένα συμφωνικό έργο του Μπετόβεν η του Μπαχ, δεν έχουν δείξει ούτε μια ταινία του Κιούμπρικ η του Γκονταρ δεν έχουν αναφερθεί διόλου σε συγγραφείς όπως ο Μπαλζάκ η ο Κάφκα, ούτε καν στους σπουδαίους αρχαίους τραγωδούς μας, τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή και τον Ευριπίδη, δεν έχουν παίξει ούτε ένα τραγούδι του Muddy Waters, του Bob Dylan, του David Bowie η του Σιδηρόπουλου και του Αγγέλακα από τους Έλληνες δημιουργούς, παρά προέβαλαν ότι πιο ποταπό και ανούσιο υπήρχε.

Έτσι, με αυτή την πλύση εγκεφάλου όλα αυτά τα χρόνια, ο Νεοέλληνας εθίστηκε στην ασχήμια και στην ρηχότητα, μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ομορφιά και την ουσιαστική και βαθιά ουσία των πραγμάτων.

Ο δεύτερος λόγος είναι η αναξιοκρατία. Όλα αυτά τα τριάντα χρόνια, προέβαλαν καλλιτέχνες(μουσικούς, τραγουδιστές, λογοτέχνες κλπ) στην συντριπτική πλειοψηφία ατάλαντους και ματαιόδοξους, αποκλείοντας δημιουργούς με πραγματική αξία και ταλέντο. Με αυτό τον τρόπο, την συστηματική υποβάθμιση της παιδείας, το life style των περιοδικών του΄΄90,που μέσω των σελίδων του προέτρεπαν την νεολαία σε μια ζωή ανούσια και κενόδοξη και με την αρωγή των Μ.Μ.Ε. ήθελαν να δημιουργήσουν έναν παρακμιακό άνθρωπο , έναν άνθρωπο δίχως βούληση και κρίση, που να μην μπορεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και να πράξει ανάλογα, σε ότι αφορά την ζωή του, τον Νεοέλληνα.
Και τα κατάφεραν!

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιητής- Συγγραφέας.

Μέλος ΠΕΛ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.