Ο Ν. Μηταράκης στη λαϊκή συνέλευση των Χαλκούσων για το μεταναστευτικό

Στην λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Χαλκειός συμμετείχε ο βουλευτής Χίου, και υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Η τοπική κοινωνία του Χαλκειούς, όπου βρίσκεται και το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος από τις αθρόες μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές των τελευταίων ετών.

Η προηγούμενη κυβέρνηση με τις πολιτικές των ανοιχτών συνόρων και τις ιδεοληπτικές της προσκολλήσεις επιδείνωσε την κατάσταση.

Η κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε ανακοίνωση μιας σειράς μέτρων προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα ακριτικά μας νησιά που πλήττονται και να διασφαλιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα» ανέφερε ο κ. Μηταράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν με έντονο τρόπο από τον κ. Μηταράκη να μπει λουκέτο στο hot spot της ΒΙΑΛ και να μπορούν ξανά να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, ελευθερώνοντας τα από τις σκηνές και τα απορρίμματα των μεταναστών.

Οι Χαλκούσοι αποχώρησαν αμέσως μετά την λήξη τής ομιλίας του κου Μηταράκη σε ένδειξη διαμαρτυρίας και απογοήτευσης προς τις συνεχείς υποσχέσεις προς αυτούς, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τοπικούς παράγοντες. (Βίντεο: Γιάννη Μανωλάκη)

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.