Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και «βλέπει» πλέον τους ομίλους του Europa League

Όντας καταιγιστικός, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 3–0 και απέκτησε ασφαλές προβάδισμα πρόκρισης με φόντο τους ομίλους του Europa League.

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό εικοσάλεπτο, αλλά με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων (75%–25% η κατοχή μέχρι το 23΄) ακολούθησε καταιγισμός φάσεων εντός δύο λεπτών από την ομάδα του Πέντρο Μαρτίνς. Στο 27΄, Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία, σε τετ–α–τετ που προήλθε από συνεργασία των Καμαρά & Μασούρα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Σισέ δεν κατάφερε με προβολή από το σημείο του πέναλτι να σκοράρει μετά τη σέντρα του Μαροκινού επιθετικού.

Στο 37΄ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με το εξαιρετικό πλασέ του Μαντί Καμαρά. Έπειτα από την πέμπτη αποψινή εκτέλεση κόρνερ προς την εστία της Σλόβαν, Σισέ & Αγκιμπού Καμαρά σούταραν στα σώματα και στην επαναφορά ο μέσος από τη Γουινέα άνοιξε με όμορφο τελείωμα το σκορ. Σκόρερ σε δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι (πρώτο, εκείνο ενάντια στη Λουντογκόρετς).

Οι εννέα τελικές προσπάθειες του Ολυμπιακού έναντι καμίας της Σλόβαν Μπρατισλάβας, μαρτυρούσαν την υπεροχή των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι εν τέλει βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα πριν από την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί κάποια αλλαγή από τις δύο ομάδες και με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει την πίεση ψηλά προς τα αντίπαλα καρέ. Μασούρας & Ελ Αραμπί απειλούσαν όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ήλθαν πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 51΄ οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το προβάδισμά τους χάρη στο τέρμα του Παπέ Σισέ, ύστερα από σέντρα του Ματιέ Βαλμπουενά, την κόντρα στον αμυντικό της Σλόβαν, τη χαμένη ευκαιρία του Αγκιμπού Καμαρά και την προβολή του 25άχρονου κεντρικού αμυντικού.

Στο 62΄ ο Μασούρας πραγματοποίησε πλασέ από μακρινή απόσταση, με τον τερματοφύλακα τον φιλοξενούμενων να αποκρούει.

Πέντε λεπτά αργότερα, η ομάδα του Πέντρο Μαρτίνς διαμόρφωσε το τελικό 3–0 με το αυτογκόλ του Μποζίκιβ ξανά έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά.

Στο 74΄ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τις πρώτες δύο αλλαγές, με τον Ονιεκούρου να αντικαθιστά τον Βαλμπουενά & να κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και τον Μάρκοβιτς να παίρνει τη θέση του Σισέ, ο οποίος αποχώρησε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού.

Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε ομαλά, με την κυκλοφορία της μπάλας να ποικίλει και τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν ακόμη τρεις αλλαγές. Μπουχαλάκης & Κούντε και Βρουσάι πέρασαν στο γήπεδο αντί των Αγκιμπού, Μαντί Καμαρά & Μασούρα αντίστοιχα.

Τα στατιστικό του αγώνα, φυσικά τόσο το γεγονός πως όλα τα γκολ του Ολυμπιακού, προήλθαν από στατικές φάσεις, όσο και το «0» ενεργητικό στις τελικές προσπάθειες της Σλόβαν!

Ο εκρηκτικός ρυθμός ήταν το βασικότερο χαρακτηριστικό στην αποψινή αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος με άκρως πειστική εμφάνιση έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης με φόντο τους ομίλους του Europa League.

Ολυμπιακός (4–2–3–1): Βάτσλικ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ (74΄, Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά (74΄, Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί

Σλόβαν Μπρατισλάβας (4–2–3–1): Τσόβαν, Κασία, ντε Καμπς, Βάις, Ιμπραχίμ, Ζμραλ, Αμπένα, Κανκάβα, Πάουσεκ, Μποζίκιβ, Τσάβριτς

 πηγή   ertnews.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.