Ο Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητά επιπλέον κονδύλια για τις 1706 επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αποζημιώσεων COVIT-19

Μετά την επίσημη ανακοίνωση των πινάκων των αποτελεσμάτων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19, δημιουργήθηκε έντονος προβληματισμός για τις 1706 επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να εγκριθούν στο πρόγραμμα λόγω εξαντλήσεως του κονδυλίου αλλά και για εκείνες που δεν είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν αίτηση ενώ αποδεδειγμένα επλήγησαν αφού παρέμειναν κλειστές με κυβερνητική απόφαση. Η δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού είναι αναπόφευκτη αφού οι επαγγελματίες που δεν εγκρίθηκαν είναι σε δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση από εκείνους που εισήχθησαν στο πρόγραμμα ενώ οι πολύ μικρές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν..
Παρόλο που τα κέρδη, οι μονάδες απασχόλησης και ο κύκλος εργασιών αποτελούσαν αντικειμενικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, το κριτήριο που αφορά στον κύκλο εργασιών μπορεί να θεωρηθεί «παγίδα» αφού εύκολα οδηγεί σε σοβαρές στρεβλώσεις σε ολόκληρη τη διαδικασία ένταξης. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως γνωρίζετε, σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος του μεταναστευτικού-προσφυγικού από το 2015, με αποτέλεσμα οι τοπικές οικονομίες να έχουν καταρρεύσει και ο μέσος επαγγελματίας να μην μπορεί να ορθοποδήσει..
Ωστόσο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει στηρίξει τους επαγγελματίες όσο δύναται αλλά θεωρούμε αναγκαία την συμπλήρωση του ποσού από τα διαθέσιμα υπόλοιπα του ταμείου ανάκαμψης ώστε να ενισχυθεί η Περιφέρεια και με τη σειρά της να στηρίξει τις επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να ενταχθούν..

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΧΙΟΥ

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Κυτριλάκης Δημήτρης                                              Κριμιζής Μιχαήλ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.