Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης στη Μόρια για την Εορτή του Αγίου Δημητρίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης , συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου Πανάγο Κουφέλο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά, παρακολούθησαν  σήμερα 26.10.2022 την  Θεία Λειτουργία  στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου στη Μόρια επί της εορτής του Αγίου.

Ο Περιφερειάρχης με αφορμή τη μεγάλη εορτή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε  σήμερα τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο  ,από τους ενδοξότερους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 280 Μχ. Μαρτύρησε και θανατώθηκε για την Χριστιανική του πίστη πιθανότατα το 306 μ.Χ. και σύμφωνα με Ιερατικές μαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη  τιμόταν από τους Πρωτοχριστιανικούς Χρόνους. Η πίστη είναι η μεγαλύτερη δύναμη για κάθε άνθρωπο που μπορεί όχι μόνο να τον εμπνέει στη πορεία της ζωής αλλά και να τον κάνει «να μετακινεί βουνά». Εύχομαι σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες του Βορείου Αιγαίου Χρόνια πολλά.   Χρόνια πολλά και στη Θεσσαλονίκη που εορτάζει σήμερα τον Πολιούχο της.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.