Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου χαιρετίζει την απόφαση του Πολυμελούς Πλημμελειοδικείο Χίου για την επιστροφή του ακινήτου της ΒΙΑΛ

 

Ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου,  χαιρετίζει την απόφαση του Πολυμελούς Πλημμελειοδικείο Χίου για  την επιστροφή του ακινήτου της ΒΙΑΛ , καθώς και των γύρω εκτάσεων,  στον Δήμο Χίου ως  ευκαιρία για άμεση αποσυμφόρηση της Χίου . Η απομάκρυνση των μεταναστών σε συνδυασμό με την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων που οφείλεται στις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος,  με τις οδηγίες της κυβέρνησης , αποτελεί την μοναδική λύση σε ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, το οποίο έχουν επωμιστεί αδίκως και μονομερώς τα νησιά της Περιφέρειας  μας.

Η δημιουργία οποιασδήποτε μόνιμης δομής μεταναστών θα αποτελούσε κίνητρο για αύξηση των ροών και εκβιαστική εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Τα νησιά  μας,  μαζί με τον Έβρο,  λειτουργούν ως  Προμαχώνας και είναι επιτακτική Εθνική ανάγκη (αλλά και ανάγκη γενικότερης  επιβίωσης ) να ξαναβρούν την χαμένη τους υπόσταση, την ιστορία και τον χαρακτήρα τους  και να μην παγιωθούν στα μάτια του κόσμου ως “νησιά των μεταναστών “.

Τους αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και θα το διεκδικήσουμε!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.