Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης για την καθυστέρηση καταβολής του μεταφορικού ισοδυνάμου και το αιφνίδιο κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στα νησια μας

 

Την τελευταία χρονική περίοδο, ιδιαιτέρως δε τις τελευταίες ημέρες, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη έχει γίνει δέκτης πλήθους παραπόνων από πλευράς πολιτών και επιχειρήσεων των νησιών της Περιφέρειάς μας, για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα τους αλλά και την ποιότητα ζωής εν γένει.

Ένα φλέγον ζήτημα είναι αυτό της καθυστέρησης καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων περί του αντιθέτου. Οι πολίτες αναμένουν επι πολλούς μήνες -ενίοτε και πέραν του έτους- την καταβολή του, ενώ οι επιχειρήσεις ακόμη περισσότερο, δίχως κανένας αρμόδιος να είναι σε θέση να δηλώσει με σαφήνεια πότε αυτή θα γίνει. Πρόκειται για ένα μέτρο που συμβάλλει στην ενίσχυση των πολιτών και των επιχειρήσεων αλλά φαίνεται να απαξιώνεται από τον τρόπο εφαρμογής του.

Δεύτερο σοβαρό ζήτημα είναι αυτό της αιφνίδιας διακοπής λειτουργίας πολλών υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στην περιφέρεια (χωριά) των νησιών μας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μετά τις -από ετών- αλλεπάλληλες διακοπές στη λειτουργία υποκαταστημάτων διαφόρων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ) και Τραπεζών -όπως και παλαιότερα Αστυνομικών Σταθμών και Αγροτικών Ιατρείων- ήλθε να προστεθεί σήμερα και η παύση λειτουργίας των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ. Υποκαταστήματα που εξυπηρετούν πολλά μεγάλα χωριά με χιλιάδες κατοίκους (π.χ. Καρδαμύλων Χίου, Παππάδου Γέρας Λέσβου, Μούδρου Λήμνου, μέχρι πρότινος Βολισσού Χίου και Άντισσας Λέσβου,όπως και άλλα ακόμη στα νησιά μας). Ως φαίνεται λαμβάνει χώρα η απαρχή μιας δύσκολης περιόδου των πολιτών στην μετέπειτα καθημερινή εξυπηρέτησή τους.

Η κεντρική Πολιτεία οφείλει να ενσκήψει ουσιαστικά και να δώσει λύσεις έμπρακτα στα ανακύψαντα αυτά προβλήματα, έχοντας σύμμαχο τους τοπικούς φορείς και την τοπική Αυτοδιοίκηση, που εκφράζουν τους πολίτες των νησιών μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των πολιτών μας και ζητούμε την άμεση καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των υφιστάμενων υποκαταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. στα νησιά μας, δίχως μειώσεις και περικοπές.

 

Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος

Περιφ. Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.