Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη, Γ. Παπαδόπουλος στους χειμάρρους της πόλεως Χίου

«Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των πολιτών, αρκεί – βεβαίως – να επιλαμβάνεται ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και αφορούν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Έτσι, μετά την πρόσφατη επίσκεψη μου στη γειτονική Λέσβο, δέχθηκα σήμερα αίτημα συμπολιτών μας, προκειμένου να δούμε “ιδίοις όμμασι” τη ροή των χειμάρρων σε 4-5 σημεία περιφερειακά της πόλεως Χίου (Φραγκοβουνι, Κάμπος, Παρθένης, Κοκκαλάς, Αρμένης).
Οι καθαρισμοί των χειμάρρων είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και πρόσφατα έγινε σημαντική δουλειά και στο αντικείμενο αυτό από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε. Χίου (όπως και στις Π.Ε. Λέσβου και Σάμου).
 
Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι όλα “βαίνουν καλώς” και ότι ο εκτεταμένος καθαρισμός των χειμάρρων, που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο τέλος του παρελθόντος θέρους, “έπιασε τόπο” και ήταν πολύ ικανοποιητικός.
Σύντομη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στον χώρο του φράγματος “Κόρης Γεφύρι”, όπου με λύπη διαπιστώνει κανείς ότι, εξαιτίας της ολιγωρίας και αδιαφορίας του αρμοδίου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (που ανήκει ως έργο και ως κατασκευή) χάνονται, εδώ και χρόνια, χιλιάδες τόνοι νερού στη θάλασσα, ενώ θα μπορούσε ήδη να είχε αξιοποιηθεί και να διατίθεται προς κοινή χρήση.
Ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Μουτζούρης και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή το αρμόδιο Υπουργείο» αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη, Γιώργος Παπαδόπουλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.