Ο πολυβραβευμένος νευροεπιστήμονας Γ ιώργος Παξινός παρουσιάζει στη Χίο το πρώτο βιβλίο μυθοπλασίας του

Το πρώτο του βιβλίο μυθοπλασίας με τίτλο « Ο Αμαζόνιος ανάμεσα μας»  θα παρουσιάσει αύριο στις 19:00 στο κτίριο Β της βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ ο πολυβραβευμένος Νευροεπιστήμονας Γιώργος Παξινός. Την εκδήλωση διοργανώνουν η  Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής” και ο “Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή” .

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αντωνόγλου Δημήτρης, Καθηγητής Πληροφορικής – Bloggermytwocents.gr και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι :Μπαχά Αγγελική Φιλόλογος,   Τσαρδάκα Δέσποινα Αρχαιολόγος,  Φαρμάκης Ευάγγελος Ιατρός.

Την εκδήλωση προλογίζουν ο Γιάννης Βούλγαρης, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή και ο Κώστας Ζαφείρης, Συγγραφέας – Ιστορικός

Ο Γιώργος Παξινός έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά του στην Ιατρική και για τις μοναδικές παγκοσμίως χαρτογραφήσεις του εγκεφάλου. Είναι καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο NeuroscienceResearchAustralia του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ. Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1944 στη Λεύκη Ιθάκης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια και μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά. Έπειτα πέρασε ένα μεταδιδακτορικό έτος στο Yale.Από το 1973 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του ΝewSouthWales στο Sydney.

Οι εργασίες του στη νευρολογία και νευροπαθητική, οδήγησαν στην καταπολέμηση του Πάρκινσον και του Αλτσχάϊμερ. Ο κ. Παξινός έως τώρα έχει φτιάξει δύο χάρτες του ανθρώπινου εγκεφάλου, έναν του στελέχους και έναν του υπόλοιπου εγκεφάλου.

Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας, μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών (FAA), της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Αυστραλίας (FASSA) και του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (NHMRC) της Αυστραλίας.

Είναι επίσης, AO (OfficerintheGeneralDivisionoftheOrderofAustraliaforServicetoNeuroscience), Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος στην Σχολή Ψυχολογίας του CityUnityCollege Αθηνών και συντάκτης διεθνών επιστημονικών περιοδικών με κριτές.

Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με 9 κορυφαία διεθνή βραβεία.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.