Ο πρεσβευτής της ΕΕ στη Μόσχα θα κληθεί σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει σήμερα τον πρεσβευτή της ΕΕ στη Μόσχα Μάρκους Έντερερ σχετικά με την απαγόρευση που επέβαλε η Λιθουανία στη μεταφορά αγαθών στο Καλίνινγκραντ υπό την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κυρώσεων, όπως ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του Καλίνινγκραντ.

Το Βίλνιους απαγόρευσε τη μεταφορά αγαθών στο πλαίσιο εφαρμογής των ευρωπαϊκών κυρώσεων μέσω της Λιθουανίας από και προς το ρωσικό θύλακα, που συνορεύει με τη Λιθουανία και την Πολωνία, επικαλούμενο τις κυρώσεις της ΕΕ.

“Αυτή είναι φυσικά μία κατάσταση, η οποία μπορεί να επιλυθεί με διπλωματικά μέσα,” δήλωσε ο Αντόν Αλιχάνοφ, κυβερνήτης του Καλίνινγκραντ στη ρωσική τηλεόραση. “Όπως γνωρίζω, αύριο (σήμερα) ο Μάρκους Έντερερ πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία θα κληθεί στο υπουργείο των Εξωτερικών…, ενώ θα ενημερωθεί για τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εδώ,” σύμφωνα με τον Αλιχάνοφ.

Δεν υπήρξε άμεση επίσημη επιβεβαίωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την κλήτευση του πρεσβευτή της ΕΕ.

πηγή: capital.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.