Ο σωστός σχεδιασμός εφαλτήριο προοπτικής στο αύριο – Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΝΕΙ ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ 2022

 

  • Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΝΕΙ ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ 2022

Όπως ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, και νυν περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Μπουγδάνος «με βαθιές ρίζες στον προ διετίας σχεδιασμό, εκπονημένο σε στενή συνεργασία με τις ακαταπόνητες αν και ολιγομελείς υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, σειρά σημαντικών έργων δημοπρατήθηκαν προ ημερών ή μέλλουν να δημοπρατηθούν άμεσα ως τι αρχές του νέου έτους.

Αρχές Δεκεμβρίου δημοπρατήθηκε το έργο διαμόρφωσης της περιπατητικής διαδρομής με δυνατότητα διάσχισης των φυσικών μονοπατιών του νησιού μας από το νότο του ως το βορά. Η συμβολή του στην τοπική ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της υπαίθρου είναι μεγάλη. Κύρια και επιπρόσθετα, ωστόσο, δίνει το στίγμα του τουρισμού ποιότητας στον οποίο οφείλει να κινηθεί με γοργά βήματα το προσεχές διάστημα η Χίος, δημιουργώντας έναν τρίτο εξίσου αποδοτικό με τη ναυτιλία και τη μαστικαλλιέργεια πυλώνα της τοπικής οικονομίας και ανασύνταξης της περιφέρειας της.

Ακολουθεί αύριο 16.12.21 η δημοπράτηση της παράκαμψης του Χαλκειούς, έργο ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής στον οικισμό που επιβαρύνθηκε περισσότερο από κάθε άλλο σημείο του νομού μας από τις μεταναστευτικές επιπτώσεις. Η νέα παρακαμπττήρια οδός, με νέα χάραξη εκτός του σημερινού οικισμού, βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων και μετατρέπει το Χαλκειός σε ένα σύγχρονο οικισμό χωρίς τα προβλήματα που αντιμετώπιζε επί χρόνια από την κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

Αρχές του 2022 δημοπρατείται το αντιπλημμυρικό έργο Κονταρίου – Αεροδρομίου. Έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή θα παροχετεύει με ασφάλεια τις μεγάλες ποσότητες ομβρίων υδάτων που μετατρέπουν την περιοχή κάθε χειμώνα σε λιμνοθάλασσα με ανυπολόγιστες καταστροφές για τις επιχειρήσεις και κινδύνους και ταλαιπωρία για τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Το ίδιο έργο, με τις οδικές του παρεμβάσεις, βελτιώνει τη σημερινή εικόνα της περιοχής και δένει ως αναπόσπαστο τμήμα των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου της Χίου.

Με τη δημοπράτηση και την επικείμενη άμεση έναρξη των εργασιών στέλνεται ένα μήνυμα ότι τα νέα έργα στη Χίο μπορούν να σχεδιάζονται, να δημοπρατούνται και να εκτελούνται σε χρόνους που δεν θα τους στερούν τη δυνατότητα της άμεσης ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο. Αναγκαία συνθήκη να υπάρχει προσήλωση στον ορθό σχεδιασμό, στενή συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή, έλεγχο στην πορεία τους μέχρι την τελική υλοποίηση. Αυτό είναι το χρέος της Αυτοδιοίκησης, με τον τρόπο αυτό ανακτά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και του πολίτη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.