“Ο χρόνος, η σκιά του και άλλες μηχανές” στο Οθωμανικό Λουτρό Χίου

Έχοντας σαν αφετηρία τα ηλιακά ρολόγια, τα οποία χρησιμοποιούν την σκιά για να μετατρέψουν τον φευγαλέο χρόνο σε μετρήσιμη μονάδα, πραγματοποιείται μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση όπου οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν την κίνηση του φωτός και των σκιών σε ακουστικά ερεθίσματα.

Συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», θα φιλοξενήσει στο Οθωμανικό Λουτρό του Κάστρου Χίου την ηχητική εγκατάσταση του Coti K..
Εχει τίτλο «Ο χρόνος, η σκιά του και άλλες μηχανές» και θα μετατρέπει τη ροή και την κίνηση του φωτός και των σκιών, σε ακουστική εμπειρία.

Με τον τρόπο αυτόν ενεργοποιείται ο σιωπηλός αρχαιολογικός χώρος του Οθωμανικού Λουτρού και μετατρέπεται σε ένα ζωντανό θέατρο ήχου και φωτοσκιάσεων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Concept, σύνθεση & σχεδιασμός ήχου: Coti K.
Αρχιτεκτονικός σύμβουλος: Μάρθα Γιαννακοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Εριφίλη Γιαννακοπούλου & Ειρήνη Γεωργαλάκη

Η συγκεκριμένη δράση θα λειτουργεί Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Αυγούστου από τις 8.30 το πρωί έως τις 7.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδος για το κοινό

 πηγή  ertnews.gr 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.