Ο 5χρονος Βασίλης χρειάζεται τη βοήθεια μας – Αναγκαία η μεταμόσχευση ήπατος

Από τον πρώτο χρόνο της ζωής του ο 5χρονος Βασίλης Κριαράς, με καταγωγή από τα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και βρίσκεται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση ήπατος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς» ο άτυχος Βασίλης υποφέρει από τη σπάνια ασθένεια «προοδευτική προϊούσα οικογενής ενδοηπατική χολόσταση» (PFIC), η οποία σε συνδυασμό με την ασθένεια εγκλεισμού Microvillus (MVID), καθιστά αναγκαία τη μεταμόσχευση ήπατος. Το παιδί βιώνει καθημερινά έναν εφιάλτη, καθώς η ασθένεια επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής του παιδιού.

Από τον περασμένο Απρίλιο, με απόφαση του ιατρικού προσωπικού του Αττικού Νοσοκομείου, κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Ιταλία, στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesu, προκειμένου να υποβληθεί σε προμεταμοσχευτικό έλεγχο και να μπει στη σχετική λίστα μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης.

Ο πατέρας του παιδιού ανέφερε στην εφ. «Πατρίς»: «Δυστυχώς είναι τέτοια η νομοθεσία, που παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων, η έγκριση πόρων για τα νοσήλια του μικρού καθυστερεί πάρα πολύ. Το παιδί δεν μένει μέσα στο νοσοκομείο αλλά με τη μητέρα του εκτός και καθημερινά μεταβαίνει στο ίδρυμα για εξετάσεις με την προσδοκία ότι θα βρεθεί δότης για να γίνει η μεταμόσχευση ήπατος» και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το ιατρικό έγγραφο, από τη στιγμή του παιδί είναι σε λίστα αναμονής, καθίσταται υποχρεωτική η εγγύτητα στο νοσοκομείο, ώστε να είναι διαθέσιμος τέσσερις ώρες μετά την προειδοποίηση οργάνου.

Ο κ. Κριαράς, ο οποίος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Κηπούπολη και έχει άλλα δύο μικρά παιδιά, ανέφερε ότι ο συνδυασμός των ασθενειών από τις οποίες υποφέρει ο μικρός Βασίλης, τον καθιστούν 6ο περιστατικό παγκοσμίως, τονίζοντας πως η ποιότητα ζωής του μικρού είναι πολύ άσχημη, έως και ανυπόφορη.

«Δυστυχώς έχουμε δοκιμάσει κάθε θεραπεία και η μόνη λύση είναι πλέον η μεταμόσχευση ήπατος. Η εργασία στο μαγαζί ούτως η άλλως λόγω κρίσης δεν πάει καλά, κι όπως καταλαβαίνετε με όλο αυτό που βιώνουμε, όλα έχουν πάει πίσω», ανέφερε και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αττικού Νοσοκομείου.

Για την περιπέτεια του μικρού Βασίλη Κριαρά έχει εκδοθεί και σχετική απόφαση του γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ.Γ. Καρελλά στις 3 Απριλίου 2019, σύμφωνα με την οποία χορηγείται άδεια για λειτουργία Ατομικού Ερανικού Τραπεζικού Λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα 135/004652-35 στα ονόματα ΚΡΙΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΚΡΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του 5χρονου Βασίλη σε εξειδικευμένο κέντρο Νοσοκομείο ή Κέντρο Αποθεραπείας/Αποκατάστασης του εξωτερικού. (ΑΔΑ: ΩΜΑΞ465Θ1Ω-ΩΙΝ).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.