Πάρτονε στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου !

 

 

Μετά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σχετικά με τις καθημερινές προκλήσεις και εχθρικές ενέργειες και δράσεις του Σουλτάνου… ήρθε και έδεσε το γλυκό με το χαμόγελο και τις αλλοπρόσαλες δηλώσεις από το παιδί θαύμα που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου !
Μια παροιμία λέει όταν έχεις τέτοιους φίλους τί τους θέλεις τους εχθρούς ;
Δεν είναι βέβαια τυχαία και η χειρονομία του αξέχαστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου όταν για Εθνικά θέματα προκλήθηκε από κάποιον βουλευτή που αμφισβήτησε τις κυβερνητικές θέσεις και απόψεις και τον χαιρέτησε κανονικότατα σηκώνοντας την δεξιά χείρα και του είπε : ” Πάρτα να μην στα χρωστάω ηλίθιε ” !
Εγώ όμως δεν θα αναφέρω ούτε και θα πω ηλίθιε… αλλά θα βροντοφωνάξω βλάκα με περικεφαλαία !
Ξέρετε τι είναι όλη η διεθνής κοινότητα… όλος ο κόσμος να παίρνει σωστές θέσεις υπέρ της Ελλάδας και πρώην πρωθυπουργός να χύνει χολή και Δηλητήριο για κομματικά οφέλη και να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να αλοίφει με φρέσκο βούτυρο και μέλι το ψωμί του Σουλτάνου και να κατηγορεί την κυβέρνηση για την συμφωνία με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ ;
Γι’αυτό αναφέρω στον τίτλο πάρτονε στο γάμο σου να σου ευχηθεί και του χρόνου !
Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε τσίπα ούτε φιλότιμο ούτε αιδώς .
Από χθες στην Τουρκία όλα τα ΜΜΕ είτε κυβερνητικά είτε της αντιπολίτευσης έχουν και προβάλλουν ως κύριο θέμα τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και πανηγυρίζουν που τους δίνει επιχειρήματα για την ΑΟΖ !
Με την συμφωνία με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία αυτό που ήθελε γράφει η Τουρκική Γενί Σαφάκ και ότι γράφει στο άρθρο του ο Αλέξης και αναφέρει :
” η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις Τουρκικές διεκδικήσεις ” !
Δεν φθάνει που έχουμε την Άντζελα να θέλει να μας ” σύρει ” σε διαπραγματεύσεις παρ’ όλες τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και να λέει ” Ελλάδα και Τουρκία να ξεκινήσουν τον διάλογο!
Μας ” κρεμά ” όπως πάντα και επίσημα η Γερμανία στα μανταλάκια:
Ζητά διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων !
Και να σταματήσουν οι εντάσεις διαμηνύει η Γερμανία….λες και η Ελλάδα προκαλεί τις εντάσεις .
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα και οι γνήσιοι φίλοι και σύμμαχοι όπως αποδεικνύεται από τις άμεσες ενέργειες της Γαλλίας και του προέδρου Εmmanouel Makron !
Ανέκαθεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο ρόλος της Γερμανίας και πως βλέπει και αντιμετωπίζει τις θέσεις και απόψεις της Ελλάδας και την ευμενή συμπεριφορά της έναντι της Τουρκίας !
Αυτή την συγκεκριμένη περίοδο οι μόνοι που μπορούν να δράσουν άμεσα και να δώσουν έστω και συναισθηματικό χέρι βοηθείας είναι η Γαλλία,η Αμερική,το Ισραήλ, και η Αίγυπτος που το απέδειξε με την υπογραφή της συμφωνίας !
Εύχομαι να επικρατήσει η λογική και να συνέλθει ο Σουλτάνος από τα όνειρα θερινής νυκτός για την πάλε ποτέ Οθωμανική αυτοκρατορία και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα της διεθνούς νομιμότητας !
Καλό ξημέρωμα !
Χρόνια Πολλά σ’όλες και σ’όλους τους εορτάζοντες την ημέρα της γιορτής της Παναγίας και του Αγίου Σταματίου την επομένη !
Χίος 15 Αυγούστου 2020
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.