Πάσχα 2019| Ο ρουκετοπόλεμος θα μεταδοθεί στο τηλεοπτικό κανάλι Νational Geographic

Όλα έτοιμα για την αναβίωση του ρουκετοπόλεμου, ένα έθιμο που τηρείται κάθε Πάσχα στο Βροντάδο της Χίου.
Οι δύο αντίπαλες ενορίες, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής, εκτοξεύουν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου χιλιάδες αυτοσχέδιες ρουκέτες με στόχο το καμπαναριό της απέναντι εκκλησίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.
Το Μεγάλο Σάββατο από τις 8:30 μ.μ. θα υπάρχουν δύο λεωφορεία στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο Αίπος, για να παρακολουθήσουν το έθιμο ενώ θα εφαρμοστούν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση εισόδου στην επικίνδυνη περιοχή.
Στις 17.30 αύριο, θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση των ρουκετατζήδων από το Γουβί.
Οι πρώτες ρουκέτες θα αρχίσουν να εκτοξεύονται στις 21.00 το βράδυ, θα υπάρξει στη συνέχεια μια μικρή παύση και τέλος το έθιμο θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα, με την Ανάσταση του Κυρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται στη Χίο οργανωμένο συνεργείο του National Geographic, προκειμένου να καταγράψει το έθιμο μέσα από υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Στόχος των γυρισμάτων είναι να προβληθεί ο ρουκετοπόλεμος σε ντοκιμαντέρ που εστιάζει σε μοναδικά έθιμα ανά τον κόσμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.