Παίρνουν τις εισπράξεις για χρέη προς το Δημόσιο

Το μέτρο των κατασχέσεων των ημερήσιων εισπράξεων καταστηματαρχών με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες υποχρεώσεις προς την εφορία επιστρατεύει ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία και ανά πάσα στιγμή και ώρα οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους μπορούν να κατασχεθούν.

Έτσι είτε δεν δέχονται είτε αποφεύγουν με διάφορες δικαιολογίες τις πληρωμές με κάρτες προκειμένου να μη τροφοδοτούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με ποσά που μπορούν να κατασχεθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι ελεγκτές βάζουν χέρι σε μετρητά και τυχόν επιταγές που βρίσκουν στο ταμείο κατά τη διάρκεια διενέργειας επιτόπιων ελέγχων και αφού έχει προηγηθεί έλεγχος για ύπαρξη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Κωδικό Σχέδιο Τρίαινα: Απόβαση της εφορίας στη Μύκονο

Η καμπάνα των κατασχέσεων των ημερήσιων εισπράξεων χτύπησε ήδη σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο της Μυκόνου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κυριακή συντονισμένη επιχείρηση εκτεταμένων ελέγχων με την κωδική ονομασία «Τρίαινα».

Δεδομένου ότι η ΑΑΔΕ γνώριζε πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τέτοιες περιπτώσεις τους εφοριακούς συνοδεύουν στη Μύκονο και δικαστικοί επιμελητές (η διαδικασία επίδοσης μέσω δικαστικού επιμελητή ή χρησιμοποιείται μόνο όταν πρόκειται για κατασχέσεις στις οποίες δεν παρεμβαίνουν οι τράπεζες). Έτσι η ημερήσια είσπραξη του ιταλικού εστιατορίου βρέθηκε στα χέρια των εφοριακών.

πηγή:www.cnn.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.