Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ: Συνεχίζεται το ξεπούλημα των ακριτικών νησιών

Η κυβέρνηση με την άκρως επικίνδυνη πολιτική της στο μεταναστευτικό, παραχώρησε τα νησιά σε υπερεθνικούς οργανισμούς και στις ΜΚΟ , κατέστρεψε την οικονομική και κοινωνική ζωή τους, δημιουργώντας αδιέξοδα και διχαστικά διλήμματα, φέρνοντας σε πρωτόγνωρες και πιθανά ΜΗ αναστρέψιμες συνθήκες τις τοπικές κοινωνίες.

Κατασπαταλήθηκαν 1,6 δις ευρώ και το δημιούργημα των “ανθρωπιστών του Σύριζα” είναι τα πιό απάνθρωπα κέντρα μεταναστών παγκοσμίως (ΒΙΑΛ, Μόρια, Βαθύ).

Μετά από αυτά τα επιτεύγματα, ακολούθησε η μεταβίβαση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων των νησιών, στο Υπερταμείο των δανειστών για 99 ολόκληρα χρόνια.

Το ξεπούλημα των ευαίσθητων ακριτικών νησιών συνεχίζεται συνειδητά και με πρόγραμμα ,αφού συγχρόνως με την μεθόδευση μόνιμης εγκατάστασης μεταναστευτικών πληθυσμών σ’ αυτά, παραδόθηκαν για πολλές γενιές ο πολιτιστικός, ο ιστορικός, ο φυσικός τους πλούτος και σημαντικές υποδομές για την διαχείριση των φυσικών πόρων. Έφτασαν δε στο σημείο να προσφέρουν ακόμα και στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις για την εθνική άμυνα .

Ειδικότερα για τη Χίο μεταβιβάστηκαν δεκάδες ακίνητα μεταξύ των οποίων είναι ΚΑΙ στρατόπεδα (!!) , όπως το στρατόπεδο των Αρμολίων το ΤΥΠΕΘ (ΚΑΕΚ 510202008161-62) και της Καλαμωτής το 218. (ΚΑΕΚ 510201216038).

Παραχωρήθηκαν ακόμη στο υπερταμείο, το φράγμα(!!) του Κατράρη κοντά στην Καλαμωτή, στην πόλη της Χίου το διατηρητέο κτίριο του κινηματογράφου REX, το (παλαιό) Τελωνείο, ακόμη και ιστορικά μνημεία όπως το τείχος και οι πολεμίστρες του Κάστρου (!)(ΚΑΕΚ 510401028002, 510401103034), το κτίριο της αρχαιολογίας στην αυλή του Αγ.Γεωργίου Κάστρου, τα Οθωμανικά Λουτρά και άλλα πολλά…….

Κουράγιο ”σύντροφοι” κάτι λίγα έχουν περισσέψει ακόμα για ξεπούλημα και μερικοί κάτοικοι που συνεχίζουν και βρίσκονται πάνω σε αυτά τα ακριτικά νησιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.