Παράδοση έργου ανακαίνισης 1ης φάσης κτηρίου  της Παλαιάς Εμπορικής Σχολής Χίου

 

Σήμερα Παρασκευή  το μεσημέρι θα παραδοθεί από τον Δήμαρχο Χίου κο Κάρμανζη Σταμάτη στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων 1ου ΕΠΑΛ Χίου κο Βούκουνα Κωνσταντίνο, Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου κο Παπαμαργαρίτη Θεόδωρο και Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ) Χίου κο Μπενοβία Ευστράτιο το πρώτο μέρος από την ανακαίνιση του κεντρικού κτηρίου της παλαιάς Εμπορικής Σχολής που στεγάζει σήμερα το 1ου ΕΠΑΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ και μέρος από το ΕΚ Χίου.

Η ανακαίνιση περιλαμβάνει:

  • Προεργασία και βαφή διαδρόμων, κλιμακοστασίου, αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηριακών χώρων, τουαλέτας εκπαιδευτικών, θυρών και κάγκελων κλιμακοστασίου καθώς και επιδιόρθωσης χρωματικής του Αμφιθέατρου.
  • Αντικατάσταση 19 κλειδαριών αιθουσών διδασκαλίας με master key και πόμολων.
  • Αντικατάσταση 48 ηλεκτρικών λαμπτήρων led και 3 πριζών.
  • Καθαρισμός, αντικατάσταση και προσθήκη νέων κουρτινών όπου απαιτούνταν.
  • Απόφραξη και αποκατάσταση αποχέτευσης νερού λάτρας.
  • Κλάδεμα δένδρων και εξωραϊσμός εμπρόσθιας αυλής του κτηριακού συγκροτήματος.

Ανακαίνιση τέτοιου βεληνεκούς είχε να πραγματοποιηθεί από το 2004 και διήρκησε από 5 Μαρτίου 2021 – 31 Μαΐου 2021. Παρότι είχε προγραμματισθεί για το καλοκαίρι, το κλείσιμο των σχολείων λόγω Covid-19 επιταχύνει την εφαρμογή. Η αφορμή δόθηκε με ανάρτηση  στο f/b όπου συνάδελφοι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την ανάγκη να βάψουν το σχολείο τους και τελικά βάφουν την αίθουσα των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ με τη βοήθεια του συνεργείου του Δήμου Χίου και μια μικρή αίθουσα. Η υπόλοιπη εργασία που προαναφέρεται και περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, 19 αίθουσες και εργαστηριακούς χώρους εκπονήθηκε από το συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου που αποτελούνταν από 2-5 άτομα. Όλα τα έξοδα της ανακαίνισης τα ανέλαβε ο Δήμος Χίου εκτός από μικροποσά που ανελήφθησαν από το ταμείο των σχολείων.

Η συγκεκριμένη ανακαίνιση που αποτελεί ¨έργο¨ εμπεριείχε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  1. Πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου με αυτεπιστασία των τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Χίου και συντονισμό από τον Αντιδήμαρχο κο Μπελέγρη Γεώργιο & Αναγνώστου Παναγιώτη, τον Αρχιεργάτη του Δήμου Χίου κο Περαντάκο Γεώργιο και στο πεδίο από τον Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κο Κωνσταντίνο-Βίκτωρα Χατζησταμάτη.
  2. Πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια συναδέλφων εκπαιδευτικών και μαθητών.
  3. Υλοποιεί το πρώτο μέρος από την προς διερεύνηση πρόταση του Προέδρου της ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου για κλειστές αίθουσες διδασκαλίας στα σχολεία, οι οποίες στην συνέχεια θα γίνει προσπάθεια να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας ενώ παράλληλα θα μειωθούν στο ελάχιστο οι φθορές και θα διευκολυνθεί η καθαριότητα τους.
  4. Διήρκησε συνολικά και σχεδόν συνεχόμενα για δυο μήνες.
  5. Τα χρώματα επελέγησαν από ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου με την καθοριστική συμβολή των καθηγητριών του Τομέα Γραφικών Τεχνών, κας Ρίκας Γεροντέλη και κας Αγγελικής Σούτου.

Ως εκ τούτου ως ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έλαβαν μέρος και είναι οι κάτωθι:

  • Τον Δήμαρχο Χίου: Σταμάτη Κάρμαντζη
  • Τους Αντιδημάρχους: Αναγνώστου Πάνο, Μπελέγρη Γιώργο, Ξενάκη Γιάννη και Πατεριμό Γιώργο.
  • Τους εκπαιδευτικούς: Βουρλίδη Ανδρέα, Γκουνίδη Χρήστο, Δεμέναγα Κατερίνα, Καλαμέρα Μαρία, Καραλή Φωτεινή, Μπινίκο Ηλία και Φωτοπούλου Κατερίνα
  • Τους μαθητές/τριες: Γκαρή Μαρκέλλα, Καφεντζή Φιλίτσα, Ντιάπ Μοχάμεντ και Ντιάπ Καμάλ.
  • Το συνεργείο βαφής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου: Κουμαλάτσο Γιάννη, Ντοματά Γιώργο, Σαλιάρη Παντελή, Σουσαμλή Στέλιο και Σταματόπουλο Σταμάτη.
  • Τον ξυλουργό: Πατάπη Θεόδωρο.
  • Τον υδραυλικό: Κομματά
  • Το συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Χίου: Αξιώτη Βαλάντη, Μπιζάνη Βασίλη και Χριστοφάκη Νίκο.
  • Τους καθαριστές των σχολικών μονάδων: Ζεϊμπέκη Όλγα, Μακρή Παναγιώτη, και Μαμμά Σούλα.
  • Τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Βούκουνα Κωνσταντίνο, Μπενοβία Ευστράτιο και Παπαμαργαρίτη Θεόδωρο για την άψογη συνεργασία τους αλλά και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων για την υπομονή τους.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.