Παράνομη στάθμευση στην παραλιακή του Βροντάδου και τα τροχαία της Χίου

 

 

Για άλλη μια φόρα κτυπάμε τον κώδωνα του κίνδυνου στους  αιρετούς του νησιού μας και τις υπεύθυνες αρχές.

 

Η καθημερινή παράνομη στάθμευση στην παραλιακή του Βροντάδου, για άλλη μία φορά θα βρεθεί στο επίκεντρο. Πριν από λίγο βρεθήκαμε για ρεπορτάζ σέ ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο του νησιού μας. Στο συμβάν έλαβαν μέρος για τον απεγκλωβισμό δύο γυναικών, η δύναμη τους αστυνομικού τμήματος Καρδαμύλων, η τροχαία της Χίου, το ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δύο περιπολικά μετέβησαν στο συμβάν από το τμήμα τροχαίας Χίου. Σε όλη την διαδρομή του Βροντάδου, μέχρι και το Θόλος όπου και συνέβη το ατύχημα, υπήρχαν στην παραλιακή παράνομα σταθμευμένα οχήματα, πάνω σε επικίνδυνες στροφές του οδικού δικτύου. Ποιος ο λόγος όμως που δεν δίνετε ούτε μία παράβαση σε αυτά τα οχήματα;

Σε μία επικίνδυνη παραλία, που κατε με κακός έχει δοθεί για ενοικίαση από το Δήμο Χίου, με βράχια να κρέμονται πάνω από το κεφάλι των λουόμενων και χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος στάθμευσης, οι λουόμενοι προχωρούν σε παράνομη στάθμευση, πάνω σε επικίνδυνες στροφές του οδικού δικτύου, ενώ στην παραλιακή του Βροντάδου καταπατούν και τα πεζοδρόμια.

Έχουμε κτυπήσει πολλές φορές τον κώδωνα του κίνδυνου κύριοι των αρχών, Προσοχή… όλοι εσείς θα είστε οι υπαίτιοι για ότι και αν συμβεί σε έναν πεζό που θα προσπαθήσει να  διασχίσει τον κεντρικό δρόμο αφού δεν μπορεί να ανέβει στο πεζοδρόμιο, ή όταν ένας λουόμενος καταπλακωθεί από βράχια στις απαγορευμένες αυτές παραλίες. Πάρτε άμεσα τα μέτρα σας πριν είναι αργά. Το πολιτικό κόστος όταν θα αφαιρέσετε μία άδεια θα είναι πολύ μικρό, σε σχέση με την απώλεια μίας ή περισσότερων ανθρώπινων ζωών.

Ζητάμε την άμεση επέμβαση της Τροχαίας της Χίου στις παραπάνω περιοχές, πριν βρεθεί κάποιος ανυποψίαστος οδηγός κάτω από τις ρόδες παράνομου σταθμευμένου οχήματος. κ. Καλανδρόπουλε λάβετε τα μέτρα σας, έχετε αυτή τι στιγμή στην διάθεση σας ένα εξαίρετο προσωπικό, που πιστεύουμε ότι μπορεί να επέμβει άμεσα σε αυτά τα χρόνια προβλήματα του νησιού μας.

 

 

Το αποτέλεσμα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, το παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου, να επικρατεί χάος και αναρχία τόσο λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης όσο και εξαιτίας της κακής συνήθειας των οδηγών να σταθμεύουν το όχημά τους, σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που πίνουν τον καφέ τους ή κάνουν τα ψώνια τους.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, λάβετε λήψη μέτρων, με την σκέψη της αφαίρεσης πινακίδων στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα να κερδίσουμε έδαφος, στην πεζοπορία μας και την ζωή μας.  κ. Δήμαρχε αγαπητέ Σταμάτη Κάρμαντζη εξετάστε την περίπτωση να τοποθετηθούν κολωνάκια κατά μήκος του πεζοδρομίου που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της παραλιακής οδού του Βροντάδου, ώστε να μην υπάρχει ελεύθερος χώρος για παράνομη στάθμευση.

Επειδή οι οδηγοί δεν συμμορφώνονται με τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται, κ. Διοικητά της τροχαίας Χίου, αποφασίστε να προχωρήσετε στην εφαρμογή του μέτρου αφαίρεσης πινακίδων κυκλοφορίας. Ξέρουμε ότι αναγνωρίζετε την ύπαρξη του προβλήματος, εμείς φυσικά δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ή όχι έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία σας και δεν είναι εφικτό να αστυνομεύεται η περιοχή του Βροντάδου περισσότερες ώρες της ημέρας.  Εκτιμάται όμως ότι η επιβολή πιο αυστηρών μέτρων θα θορυβήσει τους οδηγούς και θα τους αναγκάσει να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό το παράνομο παρκάρισμα στην παραλία, κάτι που θα βοηθήσει και την υπηρεσία σας αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης των αυτοκινήτων εντοπίζεται καθημερινά στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας και δεν περιορίζεται μονάχα στο παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου. Τα διπλοπαρκαρίσματα, η «προσωρινή» στάση οδηγών, που τελικά διαρκεί απεριόριστα, όμως και η μετατροπή των πεζοδρομίων σε «αυτοσχέδια πάρκινγκ» στο κέντρο της πόλης, δημιουργεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και προκαλεί σοβαρές δυσκολίες στους πεζούς.

Φιλικά Παντελής Κυδώνης 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.