Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Περιθώριο έως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι επαγγελματίες οι οποίοι υποχρεούνται σε αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα (POS) προκειμένου να δηλώσουν τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό, μετά τη νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά προθεσμία, καθώς η προηγούμενη παρήλθε στις 15 Ιανουαρίου και αφορά στην υποχρέωση επαγγελματιών οι οποίοι πρέπει να αποδέχονται συναλλαγές μέσω POS, να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό τους, μέσω του οποίου διεκπεραιώνονται οι συναλλαγές τους.

Να σημειωθεί ότι προβλέπονται βαριά πρόστιμα για όσους δεν τηρήσουν τη νομοθεσία.

Για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ για την υποβολή δήλωσης πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι, ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.