Παράταση θητείας Δ.Σ για Κιβωτό του Κόσμου

 

Παράταση θητείας προκύπτει για το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου, με απόφαση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ύστερα από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και των κοινωνικών υπηρεσιών των περιφερειών, καθώς και του απολογισμού του έργου του νέου διοικητικού συμβουλίου, φαίνεται πως η παρουσία της τωρινής διοίκησης έχει βελτιώσει τους ρυθμούς λειτουργίας του φορέα.

Η αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου από προσωρινή διοίκηση με θητεία ενός έτους είχε αποφασιστεί στις 22 Νοεμβρίου 2022, εφόσον είχαν προκύψει καταγγελίες  για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων που έμεναν στον φορέα.

Ύστερα από την συνάντηση που προέκυψε, ο υπουργός Επικρατείας κ. Σταύρος Παπασταύρου, δήλωσε ότι:

«Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης προς την κα. Μαρτίνου και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου για το σπουδαίο, ουσιαστικό και ανιδιοτελές έργο που έφεραν εις πέρας. Τα μέλη του Δ.Σ. ανέλαβαν την διοίκηση του οργανισμού σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, υπό τη σκιά βαρύτατων καταγγελιών. Καταγγελιών που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αμαυρώσουν έννοιες συνυφασμένες με την ελληνική κοινωνία, όπως η εθελοντική προσφορά και η αλληλεγγύη. Η Κιβωτός λειτούργησε αυτούς τους μεταβατικούς μήνες υποδειγματικά, ως δίχτυ προστασίας και αγάπης για τα παιδιά που ζουν στις δομές φιλοξενίας χωρίς τις οικογένειές τους. Η κοινή προσπάθεια όλων συνεχίζεται αταλάντευτα, με σταθερό γνώμονα το καλύτερο για αυτά τα παιδιά».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε:

«Ανανεώνουμε σήμερα τη θητεία του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου, που με επιτυχία συνεχίζει το δύσκολο έργο που του ανατέθηκε. Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την πρόεδρο κα Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τα μέλη του Δ.Σ. για τις άοκνες προσπάθειες, τη διάθεση προσφοράς, την αποτελεσματικότητά τους. Στόχος όλων μας, τα παιδιά της Κιβωτού να συνεχίσουν να ζουν σε μία αγκαλιά προστασίας και φροντίδας, όπως τους αξίζει».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.