Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Το Τότε και το Σήμερα

 

 

 

Χρόνια Πολλά κατ Αρχή σ’όλη την μαθητιώσα νεολαία τους πολιτιστικούς συλλόγους και ένστολους όλων των σωμάτων που με την λαμπρή παρουσία τους μας θυμίζουν ότι υπάρχει η Ελλάδα μας!
Τις φωτογραφίες τις διάλεξα και τις προβάλλω για τους εξής λόγους!
Για την ξεχωριστή παρουσία της Φιλαρμονικής των Εθελοντριών του Ε.Ε.Σταυρού των νέων επισήμων Αρχόντων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης του πρώτου νηπιαγωγείου τα Χελιδόνια της Αγγελικής Μαυρώνη που χρονολογούνται από το 1960 τουλάχιστον και με μεγάλη μου χαρά είδα την φίλτατη Αγγελική να παρελαύνει δίπλα στα νήπια γιατί πιστεύω ότι είναι το οξυγόνο της ! Χαίρομαι Αγγελική και σου εύχομαι για πάρα πολλά χρόνια ακόμη να είσαι δίπλα στα νήπια και να παρελαύνεις σε όλες τις επετείους της Ελλάδας μας !
Και έρχομαι τώρα στην επισήμανση πού είδα και σχολίασα με ιθύνοντες που έχουν άποψη !
Παλιά θυμάμαι υπήρχε και ρύθμιζε και κατεύθυνε την διαδικασία της παρέλασης κάποιος υπεύθυνος Τελετάρχης και δεν υπήρχαν αυτές οι τεράστιες αποστάσεις ανάμεσα στα σχολεία και τα τμήματα!
Αλλά είναι αδιανόητο να απέχει σχολείο από Σχολείο από εκατό έως εκατό πενήντα μέτρα ! Όταν ξεκίνησαν τα Γυμνάσια η απόσταση έφτιαξε !
Μήπως πρέπει για την επόμενη παρέλαση της 11ης Νοεμβρίου να φροντίσει όποιος είναι αρμόδιος να το ρυθμίσει !
Τα χρόνια τα δικά μας της δεκαετίας του 1960 εάν υπήρχε έστω και η παραμικρή διαφορά απόστασης από το κανονικό τρώγαμε και καμιά αποβολή για τιμωρία !
Ας μπει τουλάχιστον μια ευπρεπής τάξη !
Εγώ βλέπω και προτείνω ! Και πάλι Χρόνια Πολλά με πολύ αγάπη και συμπάθεια !
Χίος 28 Οκτωβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.