Παρέμβαση Λαμπρινούδη για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι

Το τελευταίο διάστημα γίνονται αναφορές και δηλώσεις , εκτοξεύονται κατηγορίες από Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ για το γνωστό πρόβλημα της ολοκλήρωσης του φράγματος ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ.

Θεωρώ υποχρέωση μου να παρέμβω στο σημείο αυτό για μια ακόμα φορά βάζοντας τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση «διαχρονικά».

Η Νομαρχία το 2004 ολοκλήρωσε τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και το επόμενο έτος δημοπρατήθηκε το έργο με Διευθύνουσα υπηρεσία την Νομαρχία Χίου,  (παράλληλά περίπου με το φράγμα του  «Κατράρη Καλαμωτής» . Το 2006 και ενώ κατασκευαζόταν με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας (Μπασιάκος – ΝΔ) ανακλήθηκε η επίβλεψη του έργου από την Νομαρχία και δόθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας .

Η απόφαση αυτή ήταν κομβική για την μετέπειτα πορεία του έργου με τα γνωστά επακόλουθα.

Ακολούθησαν μια σειρά από καταγγελίες στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης (Ρακιτζής) , εισαγγελία εφετών Αθηνών. Για την πορεία των πραγμάτων, για συμπληρωματικές συμβάσεις, για πληρωμή εργασιών που  δεν  έγιναν (σωλήνες, ψαρόπετρα) κλπ διαχρονικά και επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Το ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ενημερωθεί πλήρως η κοινή γνώμη και ο κόσμος για το τι ακριβώς συμβαίνει με το έργο.

Και καλά η ΝΔ έχει λόγους να αποσιωπά γιατί επί των ημερών της ξεκίνησε το σκάνδαλο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια περίπου κυβέρνηση γιατί το συγκάλυψε?

Πραγματικά είναι κρίμα και κατάντια για όλους να μη έχουν το θάρρος να βρουν μία λύση αφ’ ενός για την ολοκλήρωση του έργου και αφετέρου για τη διαλεύκανση των καταγγελιών.

Εάν υπάρχει πολιτική βούληση όλα γίνονται.

Στην διάθεση οπουδήποτε ότι στοιχεία ζητηθούν για την πλήρη διαλεύκανση του θέματος.

Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

ΤΕΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.