Παραμονή λειτουργίας για ακόμη ένα έτος η ΒΙΑΛ

Το Υπουργείο Μετανάστευσης έπειτα από σχετική τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, φαίνεται να δίνει παράταση λειτουργίας στη δομή ΒΙΑΛ, και συγκεκριμένα έως το τέλος του φετινού έτους, με σκοπό την παράδοση ευέλικτου χρόνου στις διαβουλεύσεις των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Από την άλλη, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλαφής εξέφρασε τη θετικότητα προς διάλογο, έχοντας ως γνώμονα όμως την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω του οποίου εκφράζεται η θέληση της κοινωνίας. Επεσήμανε στην συνέχεια ότι η απόφαση που θα ληφθεί στηρίζεται στον πληθυσμό των προσφύγων και μεταναστών που προσέρχονται στο νησί, και η δομή καθίσταται απαραίτητη για την καταγραφή και ταυτοποίηση αυτών. Γνωστοποιείται ακόμη ότι οι κάτοικοι του Χαλκειούς προτίθενται σε συζήτηση έπειτα από σχετικό αίτημα που θα στείλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του χωριού Κουτσουράδης Νικόλαος, σε σχολιασμό του ανέφερε πως θα έπρεπε ήδη να έχει κλείσει η ΒΙΑΛ, και δεν κατανοεί την παράταση λειτουργίας της εδώ και δύο χρόνια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.