Παρθενικό ταξίδι κρουαζιερόπλοιου με προορισμό τα διαλυτήρια πλοίων!

 

 

 

Το ημιτελές γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο που επρόκειτο να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο σε χωρητικότητα, βρίσκεται σε ένα γερμανικό ναυπηγείο, περιμένοντας να διαλυθεί, επειδή οι πτωχευμένη εταιρεία διαχείρισης του δεν μπορεί να βρει αγοραστή, σύμφωνα με το περιοδικό An Bord.

Το πλοίο γνωστό και ως Global Dream II, το οποίο είναι το δεύτερο της κλάσης αυτής από το ναυπηγείο MV Werften στις ακτές της Βαλτικής της Γερμανίας, θα διαλυθεί σε τιμή σκραπ, ανέφερε η An Bord, επικαλούμενη τον διαχειριστή διαφωνιών Christoph Morgen.

Τα μηχανήματα και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού, που είχε ήδη παραδοθεί, πρόκειται να πουληθούν, ανέφερε η Morgen σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Η Morgen επικεντρώνεται τώρα στο αδελφό της πλοίο, Global Dream, το οποίο είναι έτοιμο να επιπλεύσει στην αποβάθρα στο Wismar, στη βόρεια Γερμανία, ανέφερε το περιοδικό.

Το ναυπηγείο Wismar της MV Werften πωλήθηκε στη ναυτική μονάδα της Thyssenkrupp AG που εδρεύει στο Κίελο, η οποία σχεδιάζει να ναυπηγήσει εκεί στρατιωτικά πλοία από το 2024 εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Thyssenkrupp Marine Systems θέλει η μεγάλη αποβάθρα να είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2023, είπε.

Και τα δύο πλοία παραγγέλθηκαν αρχικά από την Dream Cruises με έδρα την Ασία, η οποία πτώχευσε μαζί με τη μητρική της εταιρεία Genting Hong Kong νωρίτερα φέτος, αφού η πανδημία του Covid-19 μείωσε δραματικά τη ζήτηση για κρουαζιέρες.

Τα σχέδια για την ολοκλήρωση του Global Dream στην τοποθεσία Wismar έχουν καταρρεύσει, είπε ο An Bord. Η σουηδική Stena AB, η οποία ήθελε να κατασκευάσει ένα προϊόν κρουαζιέρας στην Ασία, ήταν το μόνο ενδιαφερόμενο μέρος, αλλά αποσύρθηκε όταν ο πρώην ιδιοκτήτης Genting, Lim Kok Thay, ανακοίνωσε μια νέα εταιρεία κρουαζιέρας στη Σιγκαπούρη την ίδια στιγμή που η Κίνα ακολουθούσε τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ανέφερε το περιοδικό, επικαλούμενο επίσης την ένταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το Global Dream θα μπορούσε να ρυμουλκηθεί σε οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο με ρυμουλκά ανοικτής θαλάσσης, ανέφερε το περιοδικό.

Εάν δεν βρεθεί σοβαρός αγοραστής τις επόμενες εβδομάδες, η Morgen θα πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία υποβολής προσφορών, η οποία θα επιτρέψει στους μεσίτες πλοίων που έχουν επαφές με ναυπηγεία σκραπ ναυτιλίας να υποβάλουν τις προσφορές τους, ανέφερε.

Η γερμανική ναυπηγική εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Meyer Werft θα μπορούσε να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του Global Dream πηγή:e-nautilia.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.