Παρουσίαση των αναμνηστικών μεταλλίων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821(Βίντεο)

 

Στην παρουσίαση των αναμνηστικών μεταλλίων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 προέβη ο κος Παύλος Καλογεράκης ,Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής μαζί με τον Δήμαρχο Χίου κο Στ. Κάρματζη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.Ταυτόχρονα έγινε μια πρώτη ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν αρχές Αυγούστου με κορύφωση αυτές της 2ας Αυγούστου. Τα μετάλλια στο ένα μέρος έχουν την Σφίγγα, το έμβλημα της Χίου από αρχαιοτάτων χρόνων, μαζί μέ έναν χιώτικο αμφορέα και ένα βότρυ σταφυλιού και στο άλλο την ίδια την Χίο να την σκεπάζει η Ελληνική Σημαία με χαραγμένη την φράση ” 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία ” .

Είναι φτιαγμένα από κράμα μετάλλων που δεν αλλοιώνεται στον χρόνο , αρκετά βαρύ και θα δοθεί τιμητικά σε συλλόγους ,  εκπροσώπους Αρχών και μεμονωμένα άτομα που συνέβαλαν στην όλη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Θα είναι 500 στον αριθμό και στοίχισαν  8 Ευρώ έκαστο . Η μήτρα με την όψη της Σφίγγας έχει κρατηθεί και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον για παρόμοιες παραγωγές μεταλλίων.

Ο Κος Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους φορείς και  τα μεμονωμένα άτομα που εργάζονται για  τις επετειακές εκδηλώσεις τις οποίες χαρακτήρισε εκδηλώσεις μνήμης που σε καμία περίπτωση δεν είναι εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.