Παρουσιάστηκε το λογότυπο της Χίου για τον γαστρονομικό τουρισμό από τους Αντιπεριφερειάρχες Ν.Νύκτα και Π. Βρουλή

 

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Β.Α. παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει δύο νέα επικοινωνιακά εργαλεία για την τουριστική προβολή της Χίου:

1. Στο πλαίσιο της δημιουργίας νέας μάρκας (brand) για τον τουρισμό γαστρονομίας επιλέχθηκε με διαδικασία ψηφοφορίας που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο το όνομα: Taste like Chios και στην επόμενη φάση της Μελέτης για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Χίου, η οποία τώρα ολοκληρώνεται δημιουργήθηκε νέος λογότυπος, ο οποίος θα διευκολύνει τη στοχευμένη προβολή, παρέχοντας εργαλεία στον προορισμό και στις επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις της επικοινωνίας με τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες τουρισμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ο κ. Νύκτας σημείωσε ότι το νέο logo είναι φρέσκο και μοντέρνο, παραπέμπει στο C, το πρώτο γράμμα της λέξης CHIOS, συνδυάζοντας χρώματα και εικόνες από τα τοπικά μας προϊόντα, σύμφωνα με τους τρόπους που χρησιμοποιούνται στο σύγχρονο marketing και απευθύνονται αποτελεσματικά και στο νέο καταναλωτή. Δημιουργήθηκε ένα κεντρικό σήμα, που διαφοροποιείται σε κατηγορίες: εστίαση, προϊόντα μαστιχοκαλλιέργειας, παραδοσικά προϊόντα, αγροτικά προϊόντα, θαλασσινά προϊόντα.

[Μαγνητίστε την προσοχή του 2.ΔΟ αναγνώστη σας με μια εξαιρετική παράθεση από το έγγραφο ή ο για να δώσετε έμφαση σε ένα κύριο σημείο. Για να τοποθετήσετε αυτό το πλαίσιο κειμένου οπουδήποτε στη σελίδα, απλώς σύρετέ το.]

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Μελέτη ανάδειξης της γαστρονομίας της Χίου που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο που μπορεί να υποστηριχθεί από τις τοπικές επιχειρήσεις/ παραγωγούς/εστίαση/καταστήματα τροφίμων κ.λ.π το νέο brand και να λειτουργήσει αποτελεσματικά, πάντοτε σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Χίου και το Επιμελητήριο Χίου.

  1. Δημιουργήθηκε video τουριστικής προβολής για τα ιαματικά Λουτρά στα Αγιάσματα και τον τουρισμό ευεξίας στην Βόρεια Χίο. Το video δημιουργήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΚΟΙΝΣΕΠ Θέρμαι Αγιασμάτων και παρουσιάζεται σήμερα δημόσια για πρώτη φορά. Η μεγάλη και η σύντομη εκδοχή του video είναι προσβάσιμες αντίστοιχα στους παρακάτω συνδέσμους:

 

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είναι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια προβολής του τουρισμού ευεξίας για την περιοχή της Βόρειας Χίου, που να συνδυάζει όλες τις εμπειρίες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στην περιοχή (λουτρά, περιπατητικές διαδρομές στη φύση, οινοποιεία).

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.