Πεζοπορία στο μονοπάτι του Πέτικα

Ο Σύλλογος  « Φίλοι Μονοπατιών Χίου »  σε συνεργασία με τον συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη οργανώνουν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 πεζοπορία στο μονοπάτι του Πέτικα.

Το μονοπάτι έχει μήκος 8,5 χλμ. περίπου, αρχίζει από τις Αμάδες, αφήνει δεξιά τις 2 κορυφές του Πελλιναίου, διασχίζει τα Καβουρολάγκαδα και κατηφορίζει στα Φυτά.

«Θα μας συντροφεύσει ο Γιάννης Μακριδάκης και οι συμμετέχοντες θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο του « Ανάμισης Ντενεκές », το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του Πέτικα, ενός ανθρώπου που πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους, και στα μέρη που κρύφτηκε για να αποφύγει την σύλληψή του» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου.

Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου θέλουν να καθιερώσουν την διάσχιση της συγκεκριμένης διαδρομής κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη.

Η διαδρομή είναι απαιτητική και απευθύνεται σε πεζοπόρους με εξοικείωση σε ορεινό ανάγλυφο. Στην αρχή το μονοπάτι ανηφορίζει για περίπου 2,5 χλμ. και σε κάποια τμήματά του υπάρχουν πέτρες στην κοίτη του. 

Ο συνολικός εκτιμώμενος χρόνος ( μαζί με στάσεις ) είναι 5 – 6 ώρες.

                            Χρήσιμες πληροφορίες για συμμετέχοντες

  • Συγκέντρωση την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στις 08:00 στο Δημαρχείο Χίου.
  • Μεταφορά με λεωφορείο στις Αμάδες.
  • Μετά την πεζοπορία γεύμα στις Κηπουριές και επιστροφή με λεωφορείο στην Χίο.
  • Οι συμμετέχοντες είναι αναγκαίο να έχουν καλή φυσική κατάσταση, τον απαραίτητο εξοπλισμό ( ορειβατικά μποτάκια με καλή σόλα, αδιάβροχο, σακκίδιο, μπατόν ) και προμήθειες ( νερό, σνακ, παξιμάδια, φρούτα, ενεργειακές μπάρες ).
  • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή όποιου δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για ατυχήματα και απώλειες.
  • Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 40 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά από Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018  μέχρι και Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στην κα. Λιάνα Βαφειάδου – Παπανικολάου στο τηλέφωνο 697 81 24 812  ( 10:00 – 14:00  και  18:00 – 21:00 ).
  • Κόστος συμμετοχής ( για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς ) 10 ευρώ ανά άτομο.

Για τα μέλη του Συλλόγου και για τους φοιτητές το κόστος συμμετοχής είναι 7 ευρώ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.