Πεπραγμένα τριών χρόνων της Δημοτικής Κοινότητας Χίου – Γράφει ο κος Σίμος Βενέτος, Πρόεδρος της Κοιν. Χίου

 

Η Δημοτική Κοινότητα Χίου καθ’ όλη την διάρκεια της τριετούς θητείας της , προσπάθησε και προσπαθεί να σταθεί με αξιοπρέπεια στο ύψος των περιστάσεων και των αρμοδιοτήτων της απέναντι στο κοινό καλό και στις ανάγκες του πολίτη. Ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου, κάνοντας έναν απολογισμό των τριών ετών που έχω αναλάβει καθήκοντα, επικεντρώνομαι στις κυριότερες δράσεις μου για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων της πόλης της Χίου καθώς και στις προτάσεις μου προς τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σημαντικές  προτάσεις μου που ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Τοπικό Συμβούλιο και πραγματοποιήθηκαν είναι:

  1. Ανακατασκευή του σιντριβανιού στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, που έδωσε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.
  2. Ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Κάστρου , που αποτελεί ιστορικό μνημείο και έμβλημα του νησιού (αναμένουμε την εκτέλεση των προτάσεών μας και για τον εσωτερικό χώρο).
  3. Αξιοποίηση του μακροβιότερου υγειονομικού ιδρύματος, του Λωβοκομείου ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο, υλοποιείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την Αρχαιολογία. Μία πρόταση πολλών ετών αρχίζει να πραγματοποιείται κατόπιν του αιτήματός μας.
  4. Ίδρυση δημοτικού Υπνωτηρίου Προσωρινής Φιλοξενίας για τους δημότες της Χίου που στερούνται των απαραίτητων οικονομικών πόρων για την κάλυψη των αναγκών στέγασης και επιβίωσής τους. Η πρότασή μας αρχίζει να υλοποιείται από την αρμόδια Υπηρεσία.
  5. Έλεγχος καταφυγίων πολεμικών και φυσικών καταστροφών.
  6. Αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων για την προστασία μαθητών και καθηγητών.
  7. Βελτίωση και ανακατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Καλουτά έχει εγκριθεί και αρχίζει να πραγματοποιείται.
  8. Νέες κατασκευές και επιδιορθώσεις πεζοδρομίων προς εξυπηρέτηση των πεζών σε διάφορες οδούς της πόλης, τσιμεντόστρωση και ασφαλτόστρωση.
  9. Φωτισμός σε δημοτικούς δρόμους , στην Απλωταριά και στις γύρω οδούς, στην κεντρική Πλατεία, σε συνοικίες και δημοτικά parking.
  10. Καθαρισμός ποταμών και ρυακιών σε συνοικίες και στην πόλη της Χίου.
  11. Καθαρισμός φρεατίων στην πόλη της Χίου και σε συνοικίες.
  12. Ψεκασμός για έντομα ( δάκος, κουνούπια, κατσαρίδες).
  13. Καθαρισμός, χορτοκοπτική , κοπή δέντρων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και σε συνοικίες.
  14. Τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια σε συνοικίες και στην πόλη.
  15. Θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ στην πόλη και σε συνοικίες.
  16. Διαβάσεις για πεζούς στην πόλη και έξω από σχολεία.
  17. Κατασκευή Παιδικών Πάρκων, στο δημοτικό Κήπο, Πάρκο Θελούδη, περιοχή Φόρου, Κοφινά, Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Αγίου Σπυρίδωνα, Μονοδεντρίου, Παναγίας Ευρετής.
  18. Έλεγχος και αποκατάσταση Πυροσβεστικών Κρουνών σε συνοικίες.
  19. Αναστήλωση Μονής Μουνδών, το θαυμάσιο μοναστήρι-κόσμημα για τη Χίο αλλά και για ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Μετά από έγγραφό μου προς την Υπουργό

Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Λίνα Μενδώνη, η Αρχαιολογία και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ξεκινά την αποκατάστασή της.

 

 

Σημαντικές προτάσεις μου, που ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Τοπικό  Συμβούλιο και αναμένουμε να πραγματοποιηθούν είναι:

 

  1. Παιδική Χαρά ΑΜΕΑ που δεν υπάρχει στη Χίο. Η πρότασή μου έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Τοπικό Συμβούλιο από τον Δεκέμβριο του 2019. Αναμένουμε την πραγματοποίησή της εδώ και τρία χρόνια. Πιστεύουμε στην ευαισθητοποίηση της αρμόδιας Υπηρεσίας.
  2. Τοποθέτηση απινιδωτών στις μακρινές συνοικίες της πόλης. Αναμένουμε την τοποθέτησή τους καθώς η απινίδωση είναι πολύ σημαντική σε έκτακτη ανάγκη για τον ασθενή.
  3. Αθλητικό Κέντρο στις Εργατικές Κατοικίες Λιβαδίων (επαρκής χώρος και για την παιδική χαρά ΑΜΕΑ) και αξιοποίηση των δημοτικών κτηρίων.
  4. Κατασκευή παιδικών πάρκων στις συνοικίες της πόλης, περιοχή Νοσοκομείου, Γιαλούρικα, Αγ. Γεώργιος Ορφανός, Τρουλωτή, Ευαγγελίστρια , Γρου. Σε όλες τις συνοικίες είναι σημαντική η ύπαρξή τους για τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών.
  5. Αξιοποίηση του δημοτικού κτηρίου στην οδό Λιβανού 48 ως χώρος Πινακοθήκης ή άλλου χώρου κάλυψης αναγκών του Δήμου Χίου.
  6. Αξιοποίηση Ιαματικών Λουτρών ως Ιστορικό Μνημείο.
  7. Δημιουργία Πάρκου Σκύλων σε έκταση του Δήμου με όλες τις νόμιμες προβλέψεις (όργανα εκγύμνασης, παγκάκια, ποτίστρες).
  8. Ανακατασκευή του δημοτικού κτηρίου REX.
  9. Δημιουργία αίθουσας αναμονής επιβατών επί της οδού Νεωρείων και η ανακατασκευή πεζοδρομίου με επαρκή φωτισμό. Είναι πολύ σημαντικό και χρήζει άμεσης δημιουργίας για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και για την εικόνα της πύλης εισόδου στο λιμάνι της Χίου.
  10. Νέες κατασκευές και επιδιορθώσεις πεζοδρομίων στην οδό Βερίτη , Παναγίας Λετσένης και άλλων οδών της πόλης και συνοικιών για την εξυπηρέτηση των πεζών.
  11. Ασφαλτόστρωση και τσιμεντόστρωση σε δρόμους της πόλης και των συνοικιών.
  12. Δημιουργία ποδηλατοδρόμου που δεν υπάρχει στο νησί.
  13. Καλλωπισμός παρτεριών της πόλης της Χίου και των συνοικιών και ενίσχυση περιαστικού πρασίνου με διάφορα φυτά και δέντρα. Το νησί μας θέλει χρώμα, σκιά και πολύτιμο οξυγόνο, σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά, για να είναι βιώσιμη και με ποιότητα ζωής για όλους μας.
  14. Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από την περιοχή Κοντάρι μέχρι τους τρεις Μύλους , σύνορα της Δημοτικής Κοινότητας Χίου.
  15. Τοποθέτηση μικρών καλαθιών απορριμμάτων στην πόλη.
  16. Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή Μονοδέντρι.
  17. Εξωραϊσμός του χώρου του Παλιού Αστεροσκοπείου με παγκάκια και λουλούδια ,υπαίθριο σκάκι και τηλεσκόπιο κιαλιών.

 

Ο αγώνας της καθημερινότητας συνεχίζεται πάντα και παντού, με στοχευμένες δράσεις και σεβασμό στα προβλήματα του πολίτη. Μέσα από την άμεση επαφή μου με τους πολίτες και τις προσωπικές μου επισκέψεις σε συνοικίες, θα συνεχίζω να αφουγκράζομαι τις ανάγκες και τους προβληματισμούς κάθε Χιώτη. Η Δημοτική Κοινότητα Χίου στηρίζει κάθε προσπάθεια που τιμά τον πολιτισμό και αφυπνίζει την ιστορική μνήμη και την εθνική μας συνείδηση.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά τους Τοπικούς Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Χίου για την άψογη συνεργασία μας.

 

( Τηλέφωνο επικοινωνίας Δημοτικής Κοινότητας Χίου : 2271350046)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.