Περίφραξη στο Θόλος αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου αποφάσισε χθες ομόφωνα την περίφραξη του δυτικού τμήματος της μη αμφισβητούμενης περιοχής στο Θόλος και την τοποθέτηση μπάρας στην είσοδο του  δρόμου που οδηγεί σε αυτήν. Ουσιαστικά θα μπει ένας φράκτης στο δυτικό όριο της ιδιοκτησίας που εφάπτεται στην επαρχιακή οδό Χίου – Καρδαμύλων, μήκους περίπου 100 μέτρων ενώ η μπάρα, που θα οριοθετεί την είσοδο του δρόμου προς το Μοντελοδρόμιο της Αερολέσχης Χίου, θα είναι πάντοτε ανοιχτή .

Ο Δήμαρχος Χίου κος Σταμάτης Κάρματζης ζήτησε να υπάρξει από την Τεχνική Υπηρεσία μια αποτύπωση των σημείων που θα γίνει η τοποθέτηση του φράκτη καθώς και ένας προϋπολογισμός κόστους ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί  το έργο.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Χίου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Ελληνικό Δημόσιο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής με τον Δήμο να ισχυρίζεται ότι η περιοχή ανήκει στην Σχολική Εφορεία ακόμη και πριν την Απελευθέρωση (και κατ΄επέκταση στο Δήμο), με το Δημόσιο να το αμφισβητεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του οποίου αναμένεται στο προσεχές μέλλον.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.