Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω COVID-19. 125,5€ ανά κάτοικο

Αναπνοή στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις έρχεται να δώσει η πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου 2014-2020 του ΕΣΠΑ.

Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα της έξαρσης της νόσου COVID 19 στο Βόρειο Αιγαίο μπορούν ακόμη να υποβάλλουν αιτήσεις έως και τις 23.11.2020, όπου είναι και η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων του προγράμματος. Οι επιχειρήσεις καλό είναι να προχωρήσουν την αίτησή τους και ίσως συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης και δράσης που ανέρχεται σε 25.000.000 ευρώ.

Ο προβληματισμός των ελεύθερων επαγγελματιών, για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, μετά την κρίση που προκάλεσε σε αυτές η πανδημία είναι πολύ μεγάλος και κατανοητός. Σίγουρα οι επιχειρηματίες που θα προλάβουν να κάνουν την αίτηση και θα ενταχθούν βάση κριτηρίων στο πρόγραμμα μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων θα νιώσουν ότι ίσως μπορέσουν να επιβιώσουν κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο την οποία διανύουμε.

Το μέτρο εντάσσεται σε καθεστώς ενίσχυσης που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ανακοίνωσης για το Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία λόγω των επιπτώσεων της νόσου COVID 19.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 50.000 ευρώ. Στο Βόρειο Αιγαίο με πληθυσμό 199.231 διατίθενται 125,5 ευρώ ανά κάτοικο, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, που υλοποιούν αντίστοιχο πρόγραμμα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.