ΠΕΡΙ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ

Επιμελεια: Γεώργιος Φωτ. Παπαδόπουλος -Κηρυκας θείου λογου

Έχεις αμφιβολίες για την Θεία Κοινωνία ότι αυτό που μεταλαμβάνεις δεν είναι ο Χριστός και μπορεί να κολλήσεις κάποια αρρώστια;

“Αστο Αδελφέ μην κοινωνάς καθόλου”!

Αν νομίζουμε ότι θα  κολλήσουμε από την Θεία Κοινωνία, δεν πιστεύουμε ουσιαστικά ότι παίρνουμε τον Χριστό μέσα μας. Καλύτερα μην μετάλαμβάνουμε γιατί λέγει ο Απόστολος Παύλος.

«Πολλοί σ’ εσάς είναι άρρωστοι και πεθαίνουν αρκετοί, επειδή δεν κοινωνείτε, όπως πρέπει να κοινωνήσετε» (Α’ Κορ. 11:29-30).

Η Θεία Κοινωνία λοιπόν είναι δίκοπο μαχαίρι. Εάν δεν κοινωνεί κανείς έτοιμος, έτσι όπως πρέπει, η θεία Ευχαριστία αντί να τον ωφελεί, θα τον βλάπτει.Η Θεία  Κοινωνία  είναι  φωτιά. Δεν μεταδίδεται  με  τη  φωτιά  καμία  ασθένεια.

Πεθαίνουν  όσοι  εμπαίζουν  τα  Θεία.  Πεθαίνουν  όσοι  δεν  πιστεύουν  ότι  η  Θεία  Κοινωνία  είναι  Σώμα  και  Αίμα  Χριστού.  Πεθαίνουν  και  όσοι  πιστεύουν  ότι  με  τη  Θεία  Κοινωνία  μεταδίδονται  αρρώστιες, η  Θεία  Κοινωνία  σώζει  όποιον  την  λαμβάνει  αξίως,  αποτελεί  αιτία  κατακρίσεως  μόνον  για όσους  προσέρχονται  αναξίως.

ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ, Πίστεως και Αγάπης προσέλθετε !

Κάποιοι, παντελώς άσχετοι με τα της Εκκλησίας -και ανήκοντες σε γνωστό πολιτικό χώρο- επιστράτευσαν ακόμη και το “Ιερό Πηδάλιο”(ιεροί κανόνες) για να μας πείσουν να μην κοινωνούμε στις ημέρες μας, λόγω του κορονοιου.

Κάνουν, όμως, φοβερά λάθη, λόγω αγνοίας και λησμονούν οτι: 1) Πουθενά δεν λέει το Πηδάλιο ότι δεν καταλύεται η εναπομείνασα Θεία Κοινωνία από τον Ιερέα. 2) Πουθενά δεν λέει το Πηδάλιο ότι, η Θεία Κοινωνία από τη μετάληψη ασθενών ριπτεται σε χωνευτήρι.

Αυτό που λέει το Ιερό Πηδάλιο είναι ότι: 1) Όλοι οι ασθενείς μεταλαμβανουν με λαβίδα και όχι με τα χέρια ή με την επίδοση σταφυλιού (όπως εσφαλμένα έκαναν ορισμένοι την περίοδο εκείνη). Δηλαδή, με τον ίδιο τρόπο που μεταλαμβανουν και οι λοιποι πιστοί. 2) Ότι μεταλαμβανουν από ιερό σκεύος και όχι από οτιδήποτε άλλο. 3) Ότι το σκεύος αυτό και η λαβίδα αυτή   ( των σσθενων, σε περίοδο πανώλης) πλενονται μετά την κατάλυση της Θείας Κοινωνίας με ξύδι το οποίο (ξύδι) ριπτεται σε χωνευτήρι.

Αυτά για όσους άλλα διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν.

Αλήθεια, οι επικαλούμενοι σήμερα το Ιερό Πηδάλιο, γνωρίζουν τι λέει για τα “σύμφωνα συμβίωσης”, την “αρσενοκοιτια”, τους “γάμους ομοφυλοφίλων”, την τήρηση νηστείας, την αποχή από τα Μυστήρια της Εκκλησίας, κλπ; Ή μήπως οι ίδιοι απορρίπτουν το 99,9% του Πηδαλίου και επικαλούνται το 0,1% και αυτό διαστεβλωμενα για να μας πείσουν να μην το εφαρμόζουμε εμείς;

Τελικά, ζούμε σε εποχή όχι μόνο αποστασίας, αλλά και σχιζοφρένειας. Ούτε ο Γκέμπελς να ήσαν…!!!

Περισσότερα, επιφυλάσσομαι να σας πω, την Μεγάλη Εβδομάδα και ειδικότερα την Μεγάλη Πέμπτη, την κατεξοχήν ημέρα παράδοσης του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από τον Κύριο στους Μαθητές Του και δι’ αυτών στην οικουμένη, μέσω των Αρχιερέων και Ιερέων, δια της Αποστολικής διαδοχής του Μυστηρίου της Ιεροσύνης.

Ένα πρέπει να γνωρίζουν κάποιοι. Ότι, από τη Θεία Κοινωνία εις ουδένα ανά τους αιώνας μεταδοθηκε κάποια ασθένεια. Απεναντίας, Ιερείς λειτουργούν και κοινωνούν φυματικους, λεπρούς, άτομα με ηπατίτιδα, κλπ., σε ιδρύματα ανιάτων και λοιμωδών νόσων και καταλύουν τη Θεία Κοινωνία. Ουδείς ασθένησε πότε. Ο Θεός είναι φωτιά που καίει τα πάντα. Και η Θεία Κοινωνία δεν είναι ψωμί και κρασί, είναι Σώμα και Αίμα Χριστού, που δίδεται στον άνθρωπο “εις ιασιν ψυχής και σώματος και εις αρραβώνα της μέλλουσας ζωής και βασιλείας “, “εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιωνιον”. Αμήν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.