ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ|| «Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ…. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

Την 1η Ιούλη 2022, η αντιπροσωπεία των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και Σωματείων ενημερώθηκε από το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας ότι το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις    14 Ιούλη 2022, ώστε να συζητήσουν τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Συνταξιούχοι.

Στις 14 Ιούλη, η αντιπροσωπεία έφθασε στην προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού με τον πρωθυπουργό στου Μαξίμου, αλλά προς μεγάλη έκπληξη τους, ο πρωθυπουργός ήταν για ακόμη μια φορά απών, και την αντιπροσωπεία δέχθηκε για άλλη μια φορά ο κύριος Γεραπετρίτης που απλώς ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα τους δεχθεί γιατί απουσιάζει!!

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ, εκφράζει την αγανάκτησή των απόμαχων της αρμύρας, για την απαράδεκτη προσβλητική τακτική και αντιμετώπιση των εκπροσώπων 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων από τον πρωθυπουργό της χώρας, ήταν η τρίτη φορά που ο Πρωθυπουργός της χώρας «έστησε» τους συνταξιούχους, βλέπετε εδώ και τρία χρόνια ο Πρωθυπουργός δεν βρίσκει ελάχιστο χρόνο να τους συναντήσει.

Προφανώς για τον κύριο Μητσοτάκη, οι Συνταξιούχοι, είναι υποδεέστερη τάξη ανθρώπων για να συνομιλήσει μαζί τους και εύκολα θύματά μιας και λόγω ηλικίας οι περισσότεροι είναι ανήμποροι να αντισταθούν στα δικαιώματα τους… ακολουθούν βλέπετε το νόμο του ζωικού βασιλείου μιας και δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα «ζώα»…ο θύτης επιλέγει για θύμα του μέσα από τα αδύναμα της αγέλης…. Αυτή είναι η τακτική των εκάστοτε κυβερνήσεων!!

Βέβαια, την ίδια αντιμετώπιση έχουμε και από τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, που κατά τ’ άλλα σε προσφιλή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δίχως αντίλογο ξέρουν (μαζί με συγκεκριμένους παρουσιαστές) να μοιράζουν αυξήσεις, αναδρομικά και επιδόματα στους συνταξιούχους, δίχως αντίκρισμα.

Κρίμα, γιατί με τη συμπεριφορά σας μας πικραίνετε, μας εξοργίζετε και μας απογοητεύετε για άλλη μια φορά.

Η εξαπάτηση και η προσβλητική αντιμετώπιση των μεγάλων θυμάτων της εποχής των Μνημονίων συνεχίζεται, Δώδεκα χρόνια από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου το 2010 και οι συνταξιούχοι όλοι της χώρας μετά και τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν σε κάθε μεγάλη πόλη περιμέναμε με αγωνία την τελική μας δικαίωση από την ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη.

Οι τελευταίες πέντε αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ 1403 ~ 1407/22 είναι ένα σκάνδαλο μεγατόνων.

Άφησαν άφωνους όχι μόνο τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους αλλά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Με αυτό τον τρόπο ότι μέχρι σήμερα αντιασφαλιστικό έχει ψηφιστεί από όλες της κυβερνήσεις βγαίνει συνταγματικό.

Για μια ακόμα φορά οδηγούν τους συνταξιούχους σε δικηγορικά γραφεία και στις δικαστικές αίθουσες που απαιτούν χρήμα και αρκετά χρόνια υπομονής.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι δυστυχώς ντροπή για την ελληνική δικαιοσύνη.

Προέχει η αμυντική ενίσχυση της χώρας με αγορά των RAPHAL, Κορβέτων και όχι η αξιοπρεπής διαβίωση των φτωχών συνταξιούχων που λόγω και της ακρίβειας η σύνταξη δεν επαρκεί ούτε για της πρώτες 10 ημέρες του Μηνά.

Αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα το σωματείο μας είναι οι  χαμηλοσυνταξιούχοι,         Ο κόμπος έχει φθάσει πλέον στο χτένι, δεν πάει άλλο!, οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΝΑΤ και όχι μόνο εκπέμπουν SOS, καθημερινά πλέον γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και εκκλήσεων για βοήθεια από χαμηλοσυνταξιούχους και χήρες συνταξιούχων ναυτικών που βρίσκονται σε δυσμενή θέση και δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στις υποχρεώσεις τους αλλά ούτε στα της καθημερινότητας τους.

Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδικούμε όλο το πλαίσιο των αιτημάτων μας που είναι δουλεμένα με την εργασία και το μόχθο μιας ζωής. Δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω.

Θα συνεχίσουμε και πάλι να βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα, γιατί δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτά που έχουμε αποκρούσει, αυτά που έχουμε καθυστερήσει από τις αντισυνταξιουχικές αποφάσεις των κυβερνήσεων, αλλά και ό,τι έχουμε κερδίσει το καταφέραμε με τους αγώνες μας, που σήμερα χρειάζεται να δυναμώσουν με την συμμετοχή όλων των συνταξιούχων.

Διεκδικούμε όλο το πλαίσιο των αιτημάτων μας που είναι δουλεμένα με την εργασία και τον μόχθο μιας ζωής

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν οι Συνταξιούχοι είχαμε χαρακτηριστεί από Κυβερνητικούς υπουργούς «Στυμμένες λεμονόκουπες», και φυσικά μην ξεχνάτε το σκεπτικό, ότι.. «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»!!

Με Συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς   

Δ.Σ  ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.