«Πλημμύρισαν» τα στρατόπεδα από νεοσύλλεκτους

Αντιστρόφως ανάλογη από την αναμενόμενη είναι η τάση που καταγράφηκε αναφορικά με την προσέλευση νεοσύλλεκτων στην ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2020, αφήνοντας άφωνους και τους πλέον έμπειρους επιτελείς του στρατού.

Αν και οι περισσότεροι ανέμεναν πως το δεύτερο -και πλέον ισχυρό- κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού θα άδειαζε από φαντάρους τα ελληνικά στρατόπεδα, το αποτέλεσμα είναι να έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με τη «σειρά» που μπαίνει σήμερα στην υπηρεσία της πατρίδας να συνιστά μια από τις πολυπληθέστερες των τελευταίων ετών.

Παρά τις αντίξοες, υγειονομικά, συνθήκες οι νεοσύλλεκτοι επέλεξαν να σπεύσουν να καταταγούν άμεσα, μπροστά στο ενδεχόμενο να τους «προλάβει» η επέκταση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 μήνες (που είναι σήμερα) στους 12, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κατά πληροφορίες, στη Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ) του υπουργείου επικρατεί εδώ και καιρό παροξυσμός, καθώς αντίστοιχη της αθρόας προσέλευσης της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2020 προμηνύεται να είναι και η ακριβώς επόμενη σειρά, με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει από μέρες φωτιά.

Εκτός από την πλειοψηφία όσων υποχρεούντο κατάταξης με βάση την ηλικία, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που νεοσύλλεκτοι επέλεξαν τη διακοπή της αναβολής τους, ώστε να μην χρειαστεί στο μέλλον να υπηρετήσουν 3 μήνες περισσότερους, από όσο σήμερα προβλέπεται.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για τον Στρατό Ξηράς η κατάταξη έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου και για την επόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών σε όλη την επικράτεια. Όσον αφορά στην Πολεμική Αεροπορία, αναμένεται να καταταγούν σήμερα όσοι προέρχονται από αναβολή, ενώ την επόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου και για δύο ημέρες όλοι οι υπόλοιποι νεοσύλλεκτοι, με κέντρο αναφοράς την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Ενήμερος, προφανώς, για τις διαδικασίες κατάταξης, αλλά και τον μεγάλο αριθμό των νεοσύλλεκτων, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι οι φαντάροι που παρουσιάζονται σήμερα μπορούν να συνοδεύονται μόνο από τους δύο γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να προμηθευτούν βεβαίωση για την επιστροφή τους από τα Κέντρα Κατάταξης των νεοσύλλεκτων.

Παρά το πλήθος των νέων οπλιτών, όλοι τους θα υποβληθούν σήμερα σε rapid test, προκειμένου να τηρηθούν κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης αποφασίστηκε να είναι υποχρεωτικό οι νεοσύλλεκτοι να θαλαμίζονται σε διαφορετικούς θαλάμους από στρατιώτες που υπηρετούν ήδη τη θητεία τους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν όσο το δυνατόν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού από τυχόν ασυμπτωματικούς μέσα στα στρατόπεδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.