ΠΟΑμε ΑΒΑ – «ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»

 

Ποιον περιμένετε ναρθεί; Ποιον καρτερείτε να σας σώσει;

Εσείς οι ίδιοι με τα χέρια σας

με το μυαλό σας, με την πράξη,

αν δεν αλλάξετε τη μοίρα σας,

ποτέ της δεν θ’ αλλάξει.

(«Αλλάξτε τη μοίρα σας» Φώτης Αγγουλές)

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, γιορτάζουμε μια μέρα σπουδαίας σημασίας με εξαιρετικά επίκαιρα μηνύματα φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Καλούμε τους φορείς μέλη μας, να συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις, στις συγκεντρώσεις και την πορεία. Στη Χίο στις 17:30 στο Πανεπιστήμιο (οδός Μιχάλων), στη Λέσβο, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς, στη Λήμνο, στις 6.30 μ.μ., στο λιμάνι της Μύρινας, στην Ικαρία στην  Πλατεία Ευδήλου (φόρος τιμής στο Μνημείο Ηρώων), στις 14:00, στη Σάμο στις 18:30 στην Πλατεία Καρλοβάσου, στην Κω, στις 11 π.μ. στην είσοδο του 1ου Λυκείου (επί της Ιπποκράτους)

Μόνος, κανείς δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα. Αν όλοι εμείς ενωθούμε και αγωνιστούμε για όσα μας στερούν στην υγεία και τη ζωή μας, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Όσοι έχουν τη δύναμη, δεν είναι ποτέ παντοδύναμοι, έρχεται μια στιγμή που αν το αποφασίσουμε, μπορούμε εμείς να γίνουμε πρωταγωνιστές στη ζωή μας.

Όποιος περιμένει να λύσουν τα προβλήματά του εκείνοι που τα δημιουργούν, απλώς παρατείνει και χειροτερεύει τη θέση του.

Και σήμερα, όπως και τότε, εμείς έχουμε τη δύναμη.

Εμείς και οι οικογένειές μας τους πιέζουμε με τον αγώνα μας να αναβαθμιστούν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Πολυδύναμα και τα αγροτικά ιατρεία. Δεν πιστέψαμε τις υποσχέσεις τους παρά μόνο στη δική μας δύναμη.

Εμάς υπολόγισαν όταν παλέψαμε να έχουμε επιτροπές για την εξέταση του ποσοστού αναπηρίας στα νησιά και δημιούργησαν ορισμένες, έστω και υποτυπωδώς.

Εμάς υπολογίζουν όταν φωνάζουμε για πλήρη πρόσβαση, όταν φτιάχνουν έστω υποτυπώδη και πρόχειρες ράμπες, θέσεις στάθμευσης κλπ.

Εμάς υπολογίζουν όταν φωνάζουμε, να μην κόβεται το ρεύμα σε ΑμεΑ, όταν μειώνουν ποσοστά και επιδόματα, όταν δεν χορηγούν βοηθήματα, όταν παραχωρούν το οτιδήποτε στην Ειδική Αγωγή.

Εμείς είμαστε που “χαλάμε” την ειδυλλιακή εικόνα που επιχειρούν να παρουσιάσουν στην Υγεία, όταν αναδεικνύουμε τα πραγματικά δεδομένα στα νησιά και τη χώρα.

 

Εμείς είμαστε που πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, που δεν πρέπει ν’ ανεχτούμε τη φτώχεια, την ανέχεια, τη χαμοζωή. Εμείς δίνουμε το σύγχρονο  αγώνα για ΨΩΜΙ.

Εμείς είμαστε, που θα συνεχίσουμε τον αγώνα απαιτώντας κανένα παιδί να μη βρίσκεται εκτός ειδικής αγωγής, να μην αναγκαζόμαστε να  πληρώνουμε για την εκπαίδευση, δηλαδή το σύγχρονο αγώνα για ΠΑΙΔΕΙΑ.

Εμείς πρέπει να υψώσουμε ανάστημα με όλο το λαό απέναντι στον κίνδυνο του πολέμου, που δυστυχώς γίνεται πιο ορατός και στον οποίο μας οδηγούν, με το σύγχρονο αγώνα για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΑμε ΑΒΑ

 

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Σοφία Μιχάλα                                                                        Νέστορας  Ξυλάς

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.