Ποιες ελληνικές περιοχές ήταν στη ζώνη συντριβής του κινεζικού πυραύλου

Ελληνικές περιοχές φαίνεται πως ήταν στη ζώνη συντριβής του κινεζικού πυραύλου Long March 5B για τον οποίο είχε σημάνει συναγερμός σε αρκετές χώρες καθώς κανείς δεν ήξερε πού θα πέσει και τελικά, διαλύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό.

Πιο συγκεκριμένα, ένα μεγάλο διαστημικό κινεζικό «σκουπίδι» βάρους 23 τόνων και ύψους 10ώροφου κτιρίου, ένα τμήμα πυραύλου Long March 5B, γυρνούσε σαν ρωσική ρουλέτα γύρω από τη Γη αλλά κανένας δεν ήξερε πού ακριβώς αυτό θα πέσει. Τελικά, το συγκεκριμένο τμήμα του πυραύλου, αποσυντέθηκε πάνω από τον νότιο Ειρηνικό το μεσημέρι της Παρασκευής (4/11), όπως επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Διαστημικής Επιτήρησης και Παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζοντας τέλος στην ανησυχία που είχε προκληθεί σε αρκετές χώρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το pelop.gr, υπήρξαν περιοχές στη χώρα μας που ήταν στη ζώνη συντριβής του, αν και με μικρή πιθανότητα. «Κινεζικός διαστημικός πύραυλος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της Γης τις επόμενες ώρες και τα θραύσματά του ενδέχεται με μικρή πιθανότητα να καταπέσουν στις περιοχές της Βόρειας Πελοποννήσου, του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας». Επίσης, μέσω του εγγράφου ζητήθηκε να τεθούν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία που ανήκουν στη δικαιοδοσία της 6ης ΥΠΕ, μεταξύ των οποίων της Πάτρας και των Ιωαννίνων, και το ΕΚΑΒ.

eggrafo

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ανέφερε ότι εκείνο που συστήθηκε ήταν η επισταμένη προσοχή και η ετοιμότητα για την ύπαρξη θραυσμάτων στις περιοχές που σύμφωνα με τους υπολογισμούς, επρόκειτο να πέσουν τμήματα του διαστημικού πυραύλου.

Πηγή: Protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.