Πολλές χαιρετούρες και γνωριμίες… Άντε να δούμε πού θα βγούνε !

Όπως αναφέρω βλέπουμε από το παρελθόν ως Υπουργοί και των δύο χωρών ότι υπάρχει σχέση και γνωριμία μεταξύ των σημερινών Αρχηγών των Ελλήνων και των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής!

Βέβαια το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει και βελτιωθεί οι σχέσεις των δύο χωρών σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Διότι με την συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής με την εμπόλεμη σύρραξη σε πολλές περιοχές, άλλαξε τακτική και η Αμερική και δεν έχει καμία εμπιστοσύνη ασχέτως αν έχουν προσωπικά οικονομικά συμφέροντα ο Σουλτάνος με τον Τράμπ και οι γαμπροί τους!
Από σήμερα αλλάζουν οι προϋποθέσεις ίσως προς το καλύτερο όπως δείχνουν φωτογραφίες και γνωριμίες από το παρελθόν!
Αυτό που μετράει πραγματικά είναι η αμυντική συνεργασία σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, για να βλέπουν οι γύρω γύρω και να μην έχουν κατά διάνοια βλέψεις στην περιοχή μας και στις γαλάζιες θάλασσες και ότι κρύβουν στα βάθη τους!
Βέβαια στην Αμερική αυτό που μετράει δεν είναι ούτε η θρησκεία ούτε το χρώμα δέρματος του κάθε ανθρώπου και ο καθένας πιστεύει σε όποια θρησκεία ή δόγμα θέλει… αλλά πάνω απ’όλα ο Θεός των πολιτών της χώρας αυτής και η μεγάλη τους πίστη είναι το Dollars και ο ΜΑΜΩΝΑΣ.
Το βέβαιον είναι ότι η Αμερική έχει σταθερή εξωτερική πολιτική και κανόνες συμπεριφοράς έναντι όλων των κρατών του κόσμου.
Από την εκάστοτε ηγεσία το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξουν υγιείς και συμφέρουσες συνεργασίες μεταξύ των χωρών και να προασπίζεται η οικονομία και η αμυντική συνεργασία μεταξύ των λαών προς το συμφέρον της παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας!
Βέβαια κάποιον ρόλο παίζει και η προσωπική φιλία και γνωριμία μεταξύ των αρχηγών των δύο χωρών αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι το συμφέρον της Αμερικής!
Γι’αυτό Πιστεύω στην εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που εκπέμπει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση του!
Άντε λοιπόν να δούμε τι θα δούμε με τις γνωριμίες και τις χαιρετούρες! Καλημέρα από την ακριτική Χίο με πολύ Αγάπη!
Χίος, 8 Νοεμβρίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.