Πολυήμερη 2ου ΓΕΛ ΧΙΟΥ: Τα καλύτερα… από  τους μαθητές της  Γ΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Χίου

 

Οι πολυήμερες είναι και εκπαιδευτικές εκδρομές. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο αλλά στην περίπτωσή μας φαίνεται πως προσεγγίζει την ουσία.

Για την κυρά Φροσύνη είχαμε ακούσει (αν και τη λίμνη των Ιωαννίνων δεν την χορταίνεις εύκολα) αλλά για την «έξυπνη πόλη» των Τρικάλων; Εκεί οι πολίτες συμμετέχουν στο νοικοκύρεμά τους μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας αιτημάτων προς τον Δήμο για άμεση παρέμβαση. «Τρέχουν» επίσης ένα ειδικό πρόγραμμα, που παρέχει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τους αγρότες μέσω…αισθητήρων που έχουν τοποθετηθεί στους χώρους καλλιέργειας. γιατί επικρατεί το εξής μότο: «γινόμαστε ανταγωνιστικοί πρώτα στην ποιότητα και ύστερα στην ποσότητα». Αυτά και πολλά άλλα πληροφορηθήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων από τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου, που συχνά-πυκνά μιλούσε για ανθρώπους που εμπνέουν και εμπνέονται…

Πάμε τώρα στην Πύλη Τρικάλων. Προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου του Παλαιομονάστηρου, ενός μικρού χωριού της περιοχής. «Καράβια χιώτικα» και χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας έδειξαν ότι στεριά και θάλασσα έχουν κοινή ψυχή. ότι οι νέοι, παρά την όποια ετερογένεια, είναι μέρος της παράδοσης και -κυρίως- μέρος της ευρύτερης κοινότητας.

Πρέπει να πούμε ότι κατά την επίσκεψή μας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους των δύο πόλεων που μείναμε,  δεχθήκαμε πολλά και ειλικρινή συγχαρητήρια για την ευγένεια των παιδιών και την άριστη και υποδειγματική συμπεριφορά τους.

Τέλος να τονίσουμε ότι  όλες μας οι δράσεις έγιναν με απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα οι μαθητές, όλοι εμβολιασμένοι, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο κορωνοϊού τόσο κατά την αναχώρηση όσο και μετά την επιστροφή τους (ανά τακτά διαστήματα εντός μιας εβδομάδας) και είναι όλοι αρνητικοί. Αυτή, κατά συνέπεια, είναι και η απάντηση μας στους επικριτές της πενταήμερης εκδρομής της Γ΄ Λυκείου.

Γιατί  τελικά όχι  η κοινωνική απομόνωση αλλά τα εμβόλια και η τήρηση των υγειονομικών κανόνων είναι αυτά  που  θα φέρουν την πολυπόθητη κανονικότητα!

 

Οι Συνοδοί Εκπαιδευτικοί

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.